x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Premieră la Oradea: primul autobuz hibrid, pe traseele din oraș

Premieră la Oradea: primul autobuz hibrid, pe traseele din oraș

05 Dec 2020   •   16:32
Premieră la Oradea: primul autobuz hibrid, pe traseele din oraș

Premieră în transportul public din Oradea. Un autobuz hibrid a ajuns în oraș și va fi folosit pe traseele urbane. Este vorba despre primul autobuz dintr-un lot de 15 mașini care a fost achiziționat cu fonduri europene.

Autobuzele de tipul hibrid au fost achiziționate de Primăria Oradea prin proiectul transfrontalier „Îmbunătățirea serviciului de transport public la nivelul polilor urbani transfrontalieri Oradea și Debrecen”. Este vorba despre un lot de 16 mașini care vor fi livrate pe parcurusul anului viitor. Primul autobuz a ajuns deja la Oradea și după îndeplinirea formalităților necesare va fi introdus pe traseele de transport public.

Potrivit autorităților locale, autobuzele hibrid îndeplinesc cele mai stricte standarde de poluare, respectiv Euro VI. Mașinile dispun de sisteme de informare, sunt prevăzute cu camere de supraveghere pentru siguranța călătorilor și includ un sistem de monitorizare a numărului de pasageri. De asemenea, autobuzele au un cost scăzut de operare și un consum redus de combustibil.

Prin același proiect transfrontalier au fost achiziționate și alte șase autobuze noi Euro 6. La final, circa 50% dintre autobuzele transportatorului public din Oradea vor fi noi.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: autobuz hibrid oradea