x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Primarul din Botoșani vrea impozite EXORBITANTE pentru clădirile degradate

Primarul din Botoșani vrea impozite EXORBITANTE pentru clădirile degradate

10 Ian 2022   •   17:40
Primarul din Botoșani vrea impozite EXORBITANTE pentru clădirile degradate

În timp ce majoritatea statelor UE acordă facilități pentru proprietarii clădirilor degradate, în România primarii impun impozite exorbitante.

Autoritățile din țările europene încearcă să găsească soluții în favoarea proprietarilor de imobile vechi, istorice sau degradate pentru ca acestea să fie renovate, prin suportarea unor părți ale cheltuielilor, credite cu dobânzi mai mici, reduceri de impozite. Însă primarii din orașele României impun taxe mai mari astfel încât proprietarii care nu-și permit întreținerea lor să le piardă în favoarea mafiei imobiliare. 

Astfel, primarul din Botoșani, Cosmin Andrei, a decis majorarea impozitelor cu circa 400% pentru clădirile degradate, indiferent că acestea sunt monumente istorice sau construcții normale. Măsura va fi aplicată și fabricilor din zona industrială.

"Este obligaţia noastră să ne ocupăm de patrimoniul municipiului, indiferent că este proprietatea celor privaţi sau în proprietatea statului. În acest sens, avem şi clădiri monumente istorice care sunt degradate, dar şi alte tipuri de clădiri care afectează urbanistic Botoşaniul şi atunci cel mai eficient mijloc să facem ca Botoşaniul să arate într-un mod corespunzător este o măsură coercitivă", a explicat edilul. 

Consiliul Local a hotărât că starea de degradare a imobilelor va fi constatată de o comisie formată din angajaţi ai Primăriei Botoşani, Poliţiei Locale, Serviciului de urbanism. Majorările de impozite vor fi aprobat apoi de în Consiliul Local.

Totodată, și terenurile neîntreținute corespunzător vor fi supraimpozitate.
 

×
Subiecte în articol: impozite locale clădiri