x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Primarul municipiului Galaţi îi cere demisia directorului societăţii Calorgal

Primarul municipiului Galaţi îi cere demisia directorului societăţii Calorgal

08 Dec 2015   •   15:31
Primarul municipiului Galaţi îi cere demisia directorului societăţii Calorgal
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, îi cere demisia directorului societăţii de distribuţie a agentului termic Calorgal, Cristian Istrate, pentru "modul defectuos de gestionare a societăţii", se arată într-un comunicat transmis marţi AGERPRES de biroul de presă al municipalităţii.

'I-am atras atenţia domnului Istrate în mai multe rânduri că răspunde cu funcţia pentru modul în care gestionează problemele societăţii pe care o conduce. Primăria şi Consiliul Local Galaţi au făcut tot ce a fost omeneşte şi legal posibil pentru a menţine în stare de funcţionare sistemul de termoficare a oraşului, astfel încât populaţia să aibă căldură şi apă caldă. Tot ce avea de făcut domnul Istrate era să gestioneze cu chibzuinţă societatea pe care o conduce, în aşa fel încât gălăţenii să aibă apă caldă şi căldură, angajaţii săi să îşi ia salariile la timp şi Calorgal să nu se transforme într-o altă gaură neagră', şi-a motivat solicitarea primarul Marius Stan.

Consiliul Local Galaţi a aprobat recent, într-o şedinţă extraordinară, contractarea de la Ministerul Finanţelor Publice a unui împrumut de 20 milioane lei necesar finanţării cheltuielilor curente pentru asigurarea furnizării energiei termice către populaţie, în iarna 2015-2016. Cu toate acestea, numai în ultima săptămână furnizarea agentului termic în municipiul Galaţi a fost sistată de două ori din cauza unor defecţiuni la sistemul centralizat de termoficare la care sunt racordate nu mai puţin de 30.000 de apartamente.

×