x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Principalele spitale din orașul Oradea vor fi unificate

Principalele spitale din orașul Oradea vor fi unificate

30 Iun 2021   •   09:00
Principalele spitale din orașul Oradea vor fi unificate

Spitalul Județean și Spitalul Municipal din orașul Oradea vor fi unificate, au stabilit autoritățile locale. Astfel vor crește calitatea actului medical și gradul de finanțare a spitalelor.

Potrivit primarului Florin Birta, prin unificarea spitalelor se urmărește refacerea sistemului sanitar local. Procesul de modernizare a început cu unificarea Spitalului Municipal, Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie, Spitalului Clinic de Neurologie și Psihiatrie și Spitalului de Pneumoftiziologie.

Următorul pas este unificarea Spitalului Județean și a Spitalului Municipal.

„Din analiza economică comparativă a celor două unități spitalicești, rezultă că prin unificarea Spitalului Județean cu Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu" va crește calitatea activității sanitare, a actului medical, dar și gradul de finanțare a spitalelor”, a anunțat primarul Florin Birta.

Prin unificarea celor două spitale, unitatea care se va înființa va primi bani mai mulți de la Casa de Asigurări de Sănătate

„Ambele unități spitalicești sunt spitale de categoria a II-a și au un anumit grad de finanțare de la Casa de Asigurări de Sănătate, respectiv de 1600 lei/pacient în cazul Spitalului Județean și de 1550 lei/pacient în cazul Spitalului Municipal. După fuziunea celor două spitale, noua unitate va deveni spital de categoria I, prin urmare gradul de finanțare va crește la cca 1800 lei/pacient, în total 2 milioane de euro într-un an”, a precizat Birta.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: spitale