x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Protest la Agenţia pentru Protecţia Mediului din Mehedinţi din cauza salariilor

Protest la Agenţia pentru Protecţia Mediului din Mehedinţi din cauza salariilor

14 Mar 2017   •   11:15
Protest la Agenţia pentru Protecţia Mediului din Mehedinţi din cauza salariilor

Salariaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Mehedinţi şi ai Comisariatului Judeţean Mehedinţi al Gărzii Naţionale de Mediu au intrerupt, marţi, programul de lucru între orele 10,00-12,00. Reprezentanta APM Mehedinţi, Aneta Iovănescu, a declarat pentru Agerpres că protestul este generat de "nemulţumirea profundă cauzată de adâncirea inechităţilor salariale din sistemul public, fapt care, zilnic, le diminuează nivelul de trai". 

"Ne justificăm acţiunea prin faptul că salariile noastre se află la nivelul celor din luna decembrie 2009, spre deosebire de cele ale colegilor noştri bugetari din aceeaşi familie ocupaţională, care, în urma promovării unor acte normative individualizate, au crescut substanţial", a precizat Iovănescu. 

Potrivit sursei citate, salariaţii din instituţiile de protecţia mediului ar putea declanşa o grevă pe termen nelimitat în cazul în care solicitările lor nu vor fi rezolvate. 

"Dacă revendicările noastre nu vor fi soluţionate favorabil, suntem decişi să declanşăm conflictul colectiv de muncă, întrerupându-ne activitatea pe timp nelimitat", a precizat Iovănescu.

×
Subiecte în articol: salarizare mehedinţi protest