x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Rafila, despre cazul tinerei salvate din „azilul groazei” de la Mureș. Facem o rețea de centre

Rafila, despre cazul tinerei salvate din „azilul groazei” de la Mureș. Facem o rețea de centre

de Redacția Jurnalul    |    24 Mai 2024   •   16:00
 Rafila, despre cazul tinerei salvate din „azilul groazei” de la Mureș. Facem o rețea de centre
Sursa foto: Antena 3 CNN

Autoritățile își propun să dezvolte o rețea de centre socio-medicale în toată țara, spune ministrul Alexandru Rafila, ca raspuns la situația unei tinere salvate din „azilul groazei” de la Mureș, dar „uitată” într-un spital de psihiatrie din București.

„Este vorba despre un caz care a fost într-o unitate de tip rezidențial. Cu Ministerul Muncii căutam o cale, pentru că e nevoie de centre specializate socio-medicale, nu doar sociale. Adică un copil care are o astfel de problemă nu poate sta numai într-un spital sau numai într-un centru rezidențial care nu poate să ofere o asistență medicală specializată”, a răspuns Rafila, vineri, la Timișoara, întrebat despre cazul tinerei.

Prin noul program operațional pentru sănătate care începe acum și se va derula până în 2030, problemele legate de sănătatea mintală și dezvoltarea unor astfel de centre sunt posibil de finanțat: „ne propunem să dezvoltăm o rețea în toată țara, așa cum ne propunem să dezvoltăm o rețea de centre care să trateze adițicțiile pentru copii”.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: rafila fata mureş azilul groazei