x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un bărbat de 40 de ani fost răpit de pe stradă pentru a fi pus să cerșească

Un bărbat de 40 de ani fost răpit de pe stradă pentru a fi pus să cerșească

de Redacția Jurnalul    |    29 Aug 2024   •   20:45
Un bărbat de 40 de ani fost răpit de pe stradă pentru a fi pus să cerșească

Un bărbat cu handicap și probleme de sănătate fost răpit de trei bărbați de pe o stradă din Timișoara și băgat cu forța într-o mașină pentru a fi pus să cerșească în Cluj Napoca, anunță IPJ Timiș. Răpitorii au fost reținuți, iar joi vor fi prezentați în fața judecătorului pentru măsuri preventive.

„La data de 27.08.2024, în jurul orei 15:04, polițiștii timișoreni au fost sesizați cu privire la faptul că, în parcarea unei societăți comerciale de pe Calea Torontalului din Timișoara, a oprit un autovehicul în care se aflau 3 persoane, iar din acesta a coborât un bărbat, care s-a apropiat de un alt bărbat, în vârstă de 40 de ani, cunoscut cu handicap locomotor și cu alte probleme de sănătate și l-a introdus în autovehicul cu forța, pornind într-o direcție necunoscută”, potrivit IPJ Timiș.

Polițiștii BIC sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara au dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

„În urma investigațiilor specifice, polițiștii au reușit identificarea persoanelor bănuite de comiterea faptei, respectiv trei bărbați de 24, 33 și 44 de ani din Cluj. Din probatoriul administrat în cauză, s-a stabilit faptul că, bărbatul de 40 de ani, a fost preluat cu forța de catre cei trei bărbați din parcarea societății comerciale și condus în municipiul Cluj-Napoca cu scopul de a fi exploatat prin practicarea cerșetoriei, sumele de bani obținute de victimă din mila publicului urmând să intre în posesia celor 3, lucru care s-a mai întâmplat și în trecut pe parcursul mai multor ani de zile, când persoana vătămată a fost supusă în mod repetat violențelor fizice în zilele în care nu obținea din cerșit suma de bani dorită de ei”, se mai arată în comunicat.

Polițiștii urmează să extindă urmărirea penală sub aspectul comiterii infracțiunii de exploatarea cerșetoriei de pe urma unei persoane cu dizabilități fizice prin exercitarea constrângerii fizice.

Miercuri, cei trei bărbați au fost localizați în municipiul Cluj-Napoca, s-a luat legătura cu polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale-IPJ Cluj, care au pus în executare mandatele de aducere emise de polițiștii din Timișoara pe numele celor trei bărbați, fiind depistați și conduși la sediul Poliției Municipiului Timișoara.

Ulterior, cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Timiş, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentați în fața judecătorului de drepturi și libertăți pentru dispunerea unei măsuri preventive.

 

×
Subiecte în articol: rapire bărbat cluj napoca