x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Restricții începând de marți în mai multe localități din Satu Mare

Restricții începând de marți în mai multe localități din Satu Mare

08 Mar 2021   •   13:06
Restricții începând de marți în mai multe localități din Satu Mare
Sursa foto: Lucian Alecu

Prefectura județul Satu Mare anunță că de marți vor intra în vigoare restricții în localitățile în care incidența cazurilor de Covid-19 este mai mare de 3 la mia de locuitori. Este vorba de municipiile Satu Mare și Carei și de comunele Craidorolț, Păulești, Pir și Sanislău.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Satu Mare, prefectul Altfatter Tamás a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în vederea analizării situației privind incidența infectărilor și a adoptării deciziilor necesare.

„Având în vedere ratele de infectare de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Satu Mare, a fost adoptată actualizarea Anexei la Hotărârea CJSU Nr.3 din 15.01.2021 privind stabilirea şi aprobarea măsurilor care se aplică la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecțiilor generate de COVID-19, cu aplicare începând cu data de 09.03.2021, ora 0,00”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, localitățile cu o rată de infectare peste 3 la mie și în care se aplică în perioada 9-22 martie măsurile specifice pentru limitarea răspândirii coronavirusului sunt: municipiile Satu Mare și Carei respectiv comunele Craidorolț, Păulești, Pir și Sanislău, iar până la data de 12 martie în comunele Foieni, Odoreu și Viile Satu Mare.

„Principalele măsuri care se aplică în această situație privesc domeniul HORECA, respectiv se interzic activitățile de preparare și servire a alimentelor și băuturilor în interiorul clădirilor sau pe terase închise. De asemenea, nu este permisă activitatea cinematografelor, a spectacolelor, concertelor și altor evenimente culturale nici în interiorul clădirilor, nici în aer liber și nici activitatea cu publicul a operatorilor de jocuri de noroc licențiați, cu excepția agențiilor cu bilete jucate în sistem automatizat și loz”, a transmis Prefectura.

Până vineri, 12 martie, școlile din județul Satu Mare vor funcționa în scenariile aprobate în 5 martie, o nouă decizie urmând a fi luată atunci în funcție de evoluția ratei de incidență a infectărilor. „Conform Ordinului comun al ministrului educației și ministrului sănătății nr. 3459/280/06.03.2021, scenariile de funcționare ale unităților de învățământ se actualizeză săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, cu excepția depășirii pragului de 6/1000 unde interzicerea activității didactice fizice în școli se aplică imediat”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Satu Mare.

Până în prezent, de la începutul semestrului II al acestui an școlar, 26 de elevi și 65 de cadre didactice și personal auxiliar au fost depistați pozitiv, respectiv 56 de clase au desfășurat activități didactice în sistem online.

 

×
Subiecte în articol: restricţii satu mare