x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Risc de avalanşe în munţii Făgăraş

Risc de avalanşe în munţii Făgăraş

14 Ian 2017   •   17:55
Risc de avalanşe în munţii Făgăraş

Meteorologii îi avertizează pe turişti că, la peste 1.800 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, la Bâlea Lac, se menţine riscul mare (gradul patru), de producere de avalanşe, potrivit unui buletin nivometeorologic remis sâmbătă, Agerpres.  

"Riscul declanşării avalanşelor este dat mai ales de posibilitatea ruperii plăcilor de vânt de pe versanţi chiar şi la supraîncărcări slabe, pe numeroase  pante suficient de înclinate", spun meteorologii de la Serviciul Regional de Prognoză a Vremii Sibiu, despre riscul din Munţii Făgăraş.  

Sub altitudinea de 1.800 de metri, în masivul Făgăraş (versantul nordic), riscul de avalanşă este mai mic, de gradul trei.   În Munţii Bucegi riscul de avalanşă este mai mic decât în Munţii Făgăraş. În Bucegi, la peste 1.800 de metri riscul este însemnat (gradul trei), iar sub această altitudine, riscul este moderat (gradul doi).  

Cel mai mare strat de zăpadă din cele două masive se înregistrează în judeţul Sibiu, la Bâlea Lac, de 131 cm. Zăpada măsoară 59 cm la  Fundata, 63 cm la Predeal, 43 cm la Sinaia şi 20 cm la Vârfu Omu.

×
Subiecte în articol: risc avalanse munţii făgăraş