x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Turistă din București, luată cu targa din Munții Măcinului

Turistă din București, luată cu targa din Munții Măcinului

de Redacția Jurnalul    |    01 Iun 2023   •   22:39
Turistă din București, luată cu targa din Munții Măcinului
Sursa foto: ISU Tulcea

În jurul orelor 18:30, prin apel la numărul unic de urgență 112, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea era anunțat despre faptul că pe o potecă a Munților Măcinului, o persoană a s-a accidentat la picior și nu mai poate continua deplasarea. 

Către locul indicat cu ajutorul localizării GSP a telefonului persoanei care a apelat sistemul unic de urgență a plecat un echipaj format din 5 subofițeri cu o autospecială de primă intervenție, iar după aproximativ 2 ore salvatorii au identificat grupul de turiști și victima ce avea nevoie de îngrijiri medicale:

"În urma evaluării victimei a fost constat un traumatism la nivelul membrului inferior stâng, iar acesta a fost imobilizat. 

În acest moment, victima este transportată cu ajutorul unei tărgi speciale ce este folosită pentru transportul victimelor în zone greu accesibile, într-o zonă de unde poate fi preluată de un echipaj medical al Serviciului Județean de Ambulanță Tulcea. 

Misiunea a fost una contratimp deoarece locația GPS transmisă de apelant a fost una eronată din cauza lipsei de semnal din zonă, iar salvatorii au făcut eforturi de a localiza grupul de turiști, mai ales că era esențial de a găsi persoana vătămată înainte de căderea nopții.

Persoana salvată de pompierii militari ai Secției din Măcin este din municipiul București și are 54 de ani.

Având în vedere că sezonul turistic a început, iar vremea frumoasă ne îndeamnă să ieșim în natură, trebuie să fim pregătiți mai ales dacă alegem să facem drumeții în zone pe care nu le cunoaștem foarte bine. În Munții Măcinului, chiar dacă nu au o altitudine foarte mare, traseele sunt alunecoase, pline de pietre și praf", transmite ISU Tulcea. 

Pompierii tulceni vă recomandă să aveți încălțări adecvate traseelor turistice pe care urmează să le parcurgeți, să vă informați de starea vremii și de dificultatea traseului. De asemenea este important să nu părăsiți potecile și să țineți minte puncte de reper pentru a le oferi autorităților în cazul în care aveți nevoie de ajutor și să aveți suficientă apă la dumneavoastră.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Muntii Macinului

×
Subiecte în articol: muntii macinului accident