x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Scandalul gunoaielor din Sectorul 1: Clotilde Armand cere mandatarea pentru rezilerea contractului cu Romprest

Scandalul gunoaielor din Sectorul 1: Clotilde Armand cere mandatarea pentru rezilerea contractului cu Romprest

27 Iul 2021   •   12:19
Scandalul gunoaielor din Sectorul 1: Clotilde Armand cere mandatarea pentru rezilerea contractului cu Romprest

Primarul Clotilde Armand face apel la consilierii locali din Sectorul 1 să se prezite la ședință și să o mandateze pentru a cere în Justiție recuperarea daunelor și rezilierea contractului cu Romprest: „Dacă nu vin înseamnă că le place gunoiul pe stradă și că serviciul public este în colaps”.

Judecătorii, Tribunalul a spus expres că trebuie această mandatare ca să pot să cer în justiție recuperarea daunelor și rezilierea contractului. Fără această mandatare nu pot să cer asta în Justiție. Este important ca consilierii să fie conștienți că fără participarea lor nu vom rezolva problema gunoiului. Dacă nu vin înseamnă că le place gunoiul. E important ca ei să fie la un nivel de responsabilitate mai sus decât au fost până acum. Fără votul consilierilor, care sunt parte în acest contract, nu vom putea să cerem cei 50 de milioane de euro înapoi și nici rezilierea contractului. Dacă nu vin înseamnă că, pur și simplu, le place situația asta, le pace faptul că serviciul public este în colaps, că avem gunoiul pe stradă”, spune Clotilde Armand.

Ea face apel către toți consilierii locali din Sectorul 1 al Capitalei să articipe la ședința de marți și să-i ofere mandat de reprezentare în instanță.

Clotilde Armand a convocat o nouă ședință de urgență pentru a primi mandat să rezilieze contractul cu Romprest, după ce instanța de judecată a respins acţiunea formulată de Primarul Sectorului 1 pentru lipsa calităţii procesuale active.

„Instanța a decis și mi-a dat dreptate: Primarul trebuie împuternicit de Consiliul Local al Sectorului 1 pentru a putea rezilia contractul cu Romprest în Justiție. Pentru că parte din acest contract este Consiliul local. Nu primarul. Ce au spus consilierii PNL după ședința de vineri la care nu s-au prezentat? Exact pe dos. Că nu trebuie acordul Consiliului Local. Iată că instanța a hotărât: ”, anunța luni Clotilde Armand.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Clotilde Armand gunoi