Cel mai bun scenariu pentru repunerea în funcţiune a Arenei Naţionale, care nu are autorizaţie ISU pentru securitatea la incendiu, ar fi schimbarea legislaţiei, potrivit Primăriei Capitalei. Cel mai rău scenariu ar fi înlocuirea copertinei, costurile fiind uriaşe.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Capitalei, Alexandru Ichim, materialul din care a fost realizată copertina Arenei Naţionale nu respectă normele actuale privind siguranţa la incendiu, motiv pentru care stadionul nu are autorizaţie emisă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). Ichim spune că normele de siguranţă ar putea fi schimbate, pentru ca stadionul să poată deveni funcţional, însă numai dacă specialiştii ISU examinează cu atenţie copertina şi atestă faptul că materialul din care e realizată nu pune în pericol spectatorii. „Modificarea legislaţiei ar fi soluţia rapidă de a reda stadionul în circuitul public”, spune Ichim. Scenariul cel mai rău ar fi înlo-cuirea copertinei, date fiind costurile foarte mari. Pentru acoperişul retractabil al Arenei Naţionale, Primăria Capitalei a cheltuit 84 de milioane de lei. O soluţie de mijloc, de care a vorbit primarul interimar Răzvan Sava, ar fi renunţarea la copertină. „Singura soluţie rezonabilă este ca toate activităţile să se desfăşoare cu acoperişul strâns. Dacă nu obţinem avizul nici în aceste condiţii, va trebui să demontăm acoperişul retractabil. Acest lucru înseamnă că trebuie să cheltuim bani publici”, a declarat Sava.
Materialul folosit pentru acoperişul retractabil al Arenei Naţionale nu este omologat în România, deşi este autorizat pentru construcţii similare în Germania. Din acest motiv, ISU nu poate emite autorizaţia de siguranţă la incendiu.