x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Șeful Poliției din Botoșani propune interzicerea accesului cu telefoane în școli

Șeful Poliției din Botoșani propune interzicerea accesului cu telefoane în școli

24 Feb 2017   •   15:05
Șeful Poliției din Botoșani propune interzicerea accesului cu telefoane în școli

Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Botoşani, comisarul şef Viorel Şerbănoiu, propune conducerilor şcolilor să interzică accesul elevilor cu telefoanele mobile în şcoli. 

Acesta a declarat, vineri, într-o şedinţă a Colegiului prefectural, că o astfel de măsură ar trebui impusă în toate unităţile de învăţământ, în special în acele şcoli unde au fost înregistrate cazuri de furturi de telefoane mobile, relatează Agerpres.

Şeful Poliţiei a prezentat o situaţie privind creşterea gradului de siguranţă a elevilor în şcoli, subliniind că în incinta unităţilor şcolare au fost înregistrate 18 cazuri de furt, în special telefoane mobile. 

"Infracţiunile de furt privesc în special telefoane mobile, prejudiciile fiind mici şi se datorează neluării măsurilor corespunzătoare de către elevi şi profesori pentru asigurarea securităţii bunurilor, pe timpul desfăşurării orelor de curs, în timpul pauzelor sau când aceştia desfăşoară activităţi în afara clasei", a afirmat Şerbănoiu. 

El susţine că, pentru evitarea unor astfel de infracţiuni, şcolile ar trebui să insereze în regulamentele de ordine interioară "interdicţia de deţinere de către elevi a telefoanelor mobile sau a altor categorii de gadget-uri". 

×
Subiecte în articol: telefoane mobile gagdeturi şcoli politie