x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Sindromul mașinilor parcate pe linia de tramvai, în București

Sindromul mașinilor parcate pe linia de tramvai, în București

17 Ian 2017   •   08:50
Sindromul mașinilor parcate pe linia de tramvai, în București
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Mașinile care blochează transportul în comun din București sau banda întâi de circulație, mai ales că pe aceasta se mai lucrează încă la deszăpezire, vor fi ridicate de un utilaj al Primăriei Capitalei. Măsura a fost cerută de primarul general, după ce în ultimele zile mai mulți șoferi și-au lăsat mașinile pe linile de tramvai sau pe traseul troleibuzelor.

Potrivit municipalității, linia de troleibuz 70 a fost blocată ieri timp de două ore, între 6 și 8 dimineața, de un autoturism parcat aiurea în zona Bulevardului Basarabia. În acest context, chiar dacă hotărârea de guvern care permite ridicarea autovehiculelor parcate ilegal nu a intrat încă în vigoare, primarul general Gabriela Vrânceanu Firea a cerut autorităților din subordine să „acționeze energic” pentru degajarea drumurilor. „Este foarte rău că azi dimineaţa cei care au constatat că o maşină privată blochează linia de troleibuz 70 nu au acţionat, chiar dacă nu sunt încă aceste proceduri interne votate în consiliile locale, potrivit legii. Se putea acţiona imediat, energic. Venea platforma de la Administraţia Străzilor, ridica autoturismul, îl ducea într-o zonă în care nu mai bloca pe nimeni", a precizat primarul general, la Comandamentul de iarnă.

Directorul RATB, Adrian Mihail, a informat că vehicule ale regiei au fost blocate 600 de minute (vineri) și 154 de minute (duminică) de mașini particulare lăsate în mijlocul străzii.

HG 265/2016, care modifică Ordonanța privind circulația pe drumurile publice, intră în vigoare sâmbătă, 21 ianuarie. Ea va permite polițiștilor, inclusiv cei locali, să dispună ridicarea mașinilor parcate ilegal

Ridicarea mașinilor a fost interzisă în urma unei decizii a Înaltei Curți, din iulie 2015

×