x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale SMS, în loc de abonament la control în autobuz

SMS, în loc de abonament la control în autobuz

de Dan Radu    |    10 Mai 2016   •   11:09
SMS, în loc de abonament la control în autobuz

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a reintrodus plata călătoriilor cu mijloacele de transport în comun prin SMS, începând de luni. Facilitatea va fi disponibilă pe liniile orăşeneşti, dar şi pe liniile speciale 780 şi 783 care ajung la Aeroportul Otopeni.

Călătorii vor putea prezenta SMS-ul de confirmare prin care au achiziţionat un abonament de o zi în locul cardului de călătorie, atunci când sunt abordaţi de controlori. Preţul unui abonament de o zi este de 8,79 de lei. Facilitatea poate fi obţinută trimiţându-se textul "A" la numărul 7458.

Preţul unei călătorii pentru liniile 780 şi 783 este de 3,99 de lei, în acest caz textul SMS-ului de comandă urmând să fie E780, respectiv E783. Călătorii sunt obligaţi să nu şteargă SMS-ul de confirmare a plăţii, timp de 24 de ore, pentru a putea să facă dovada achiziţiei dreptului de deplasare cu mijlocul de transport în comun. “Acest instrument de plată este flexibil, rapid şi comod şi se adresează în primul rând celor care călătoresc ocazional în Bucureşti, dar şi tinerilor.

Politica RATB nu este aceea de a sancţiona călătorii frauduloşi, ci urmărim conştientizarea publicului călător asupra faptului că de fiecare dintre noi depinde calitatea transportului public în Bucureşti", spune directorul general RATB, Radu Paul Orzaţă.

 

Trimiterea comenzii de pe telefon pentru achiziţionarea unui abonament pentru o zi poate fi realizată şi prin accesarea unui link al site-ului RATB.

 

 

×