x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Șoferii, controlați în cascadă la Cluj. Din 700 de șoferi verificați, 12 erau drogați

Șoferii, controlați în cascadă la Cluj. Din 700 de șoferi verificați, 12 erau drogați

16 Iul 2022   •   14:35
Șoferii, controlați în cascadă la Cluj. Din 700 de șoferi verificați, 12 erau drogați

Poliţiştii clujeni au desfăşurat, vineri, activităţi de control „în cascadă”, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive. Din 700 de șoferi verificați, 12 au fost prinși drogați.

Poliția rutieră a acționat vineri în cascadă pe DN1C E576, în județul Cluj, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive. Peste 700 de șoferi au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest.

S-au dat 37 de amenzi de aproximativ 29.000 de lei, dintre care 5 pentru consumul de alcool.

Pentru nerespectarea normelor rutiere, polițiștii au reținut 25 de permise de conducere.

În cazul a 12 autovehicule oprite pentru control în trafic și care au prezentat defecțiuni tehnice s-au reținut certificatele de înmatriculare.

Totodată, polițiștii rutieri au constatat 13 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 12 pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive și 1 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Astfel, vineri seară, polițiștii au oprit pe DN VOCE un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din județul Cluj. Șoferul a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv, astfel că acesta a fost condus la o unitate medicală pentru a-i fi recoltate mostre biologice.

Tot vineri seară, un alt șofer drogat a fost prins, respectiv un bărbat de 35 de ani, din județul Alba. În urma testării cu aparatul Drugtest a rezultat o valoare pozitivă pentru cocaină și canabis, acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea determinării substanțelor consumate, informează IPJ Cluj.

În ambele cazuri polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

(sursa: Mediafax)

×