x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Spitalele sunt dotate cu ajutorul donațiilor publice

Spitalele sunt dotate cu ajutorul donațiilor publice

20 Apr 2017   •   16:02
Spitalele sunt dotate cu ajutorul donațiilor publice

Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare a fost dotat, joi, cu un ecograf în valoarea de 20.000 de euro, în urma unor donaţii publice sprijinite de Asociaţia 'Prietenii Spitalului', informează pagina de socializare a instituţiei. 

Ecograful constituie, potrivit medicilor specialişti, un element important pentru prevenirea, dar şi tratarea problemelor care pot să apară la nivelul vaselor de sânge cerebrale şi paracerebrale, în condiţiile în care patologia vasculară are repercusiuni asupra Sistemului Nervos Central, arată comunicatul. 

Suma necesara achiziţionării aparatului a fost strânsă ca urmare a unei campanii desfăşurate pe parcursul anului trecut, de către asociaţie. Ecograful este destinat dotării Unităţii de Accidente Vasculare Cerebrale Acute (UAVCA), din cadrul secţiei de Neurologie a unităţii medicale. 

"Acest aparat încheie lista necesarului pentru acreditarea Unităţii de Accidente Vasculare Cerebrale Acute (UAVCA), iar dosarul se află pe masa Ministerului Sănătăţii şi aşteaptă aprobarea, pentru a putea da startul funcţionarii compartimentului, extrem de important pentru pacienţii cu acest gen de probleme neurologice", a precizat medicul şef al secţiei de Neurologie, dr. Dunca Alice, potrivit sursei citate de Agerpres.

La predarea aparatului de către reprezentanţii Asociaţiei "Prietenii Spitalului" şi ai furnizorului "Maravet" Baia Mare, a participat şi managerul spitalului, ec. Sorina Pintea, dar şi cei care vor utiliza ecograful, medicii din cadrul secţiei de Neurologie.

×
Subiecte în articol: spital donatii publice