x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 71 de cetăţeni străini, opriţi la graniţa cu Ungaria. Unii erau ascunşi în TIR-uri ori în portbagaje

71 de cetăţeni străini, opriţi la graniţa cu Ungaria. Unii erau ascunşi în TIR-uri ori în portbagaje

de Redacția Jurnalul    |    17 Mai 2023   •   22:30
71 de cetăţeni străini, opriţi la graniţa cu Ungaria. Unii erau ascunşi în TIR-uri ori în portbagaje

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac II, Vărșand și Borș au depistat, în ultimele 24 de ore, 71 de cetăţeni din Bangladesh, Sri Lanka ,Pakistan, Palestina, Egipt și India care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor pe sensul de ieşire din țară, doi cetățeni turci, aflați la volanul unor TIR-uri, care transportau mobilă și gresie pentru societăți comerciale din Germania și Polonia.

Poliţiştii au descoperit, ascunşi în compartimentele destinate transportului de marfă, printre bunurile transportate, 57 de cetăţeni străini, doar într-unul dintre mijloacele de transport fiind descoperite 55 de persoane.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul poliției pentru cercetări unde, în urma verificărilor, s-a stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Egipt, Pakistan și Palestina, majoritatea intrați legal în țara noastră.

Și poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand au controlat un TIR condus de un cetățean român, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, autoturisme pe ruta România-Germania.

În portbagajele autoturismelor transportate, polițiștii au găsit opt cetăţeni străini. S-a stabilit că sunt 6 cetățeni din Bangladesh și 2 cetățeni din Sri Lanka.

De asemenea, polițiștii de la Borș, județul Bihor, pe timpul efectuării misiunilor specifice au depistat și reținut la aproximativ de 200 m de linia de frontieră, șase cetățeni străini. Deoarece aceștia nu își justificau prezenţa în zonă, au fost duși la sediul poliției pentru cercetări unde, în urma verificărilor, s-a stabilit că sunt cetăţeni din India și Pakistan, ce intenționau să ajungă în mod fraudulos în state din vestul Europei.

În toate cazurile, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, respectiv pe jos.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: străini ascunși frontieră