x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Suceava: 200 de teste pentru Covid-19, în fiecare zi

Suceava: 200 de teste pentru Covid-19, în fiecare zi

19 Mar 2020   •   20:30
Suceava: 200 de teste pentru Covid-19, în fiecare zi

Laboratorul de Biologie Moleculară de la Universitatea din Suceava a implementat o linie semi-automată de testare pentru coronavirus, care va ajunge la spitalul din oraş. 200 de teste vor putea fi realizate zilnic.

Linie de testare pentru coronavirus deschisă la Suceava va putea să facă zilnic 200 de teste pentru Covid-19. Pregătirea personalului pentru operarea unei linii de testare durează trei zile.

„Nu este vorba doar despre un aparat PCR, este bine ca aceste aparate, dacă se află în posesia instituţiilor să fie oferite spitalelor, dar e mai mult decât atât, trebuie întreg procesul să fie pus la dispoziţie şi echipamentele aferente”, a spus prof. Mihai Dimian, de la Universitatea din Suceava.

Chiar dacă aceste tipuri de echipamente sunt livrate către spitale şi Direcţiile de Sănătate Publică, oamenii trebuie să înveţe să lucreze cu ele. O linie de genul celei de la Suceava poate fi operată în ture, de echipe de câte trei oameni, doi asistenţi de laborator şi un medic sau biolog.

Cinci cadre medicale de la Suceava s-au familiarizat deja cu echipamentul, iar formarea finală va fi făcută la Iaşi sau la Bucureşti.

Între timp, spitalul amenajează spaţiul necesar laboratorului de testare.

Dacă totul va funcţiona conform planului şi aprobările de la Bucureşti vor veni rapid, testările ar putea începe peste două săptămâni.

Spitalul Judeţean din Suceava a comandat deja teste, ca să fie pregătit în momentul în care va fi nevoie de ele.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Covid-19 teste