x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un tânăr de 23 de ani s-a înecat în lacul Tarnița. Căutat cu echipamente performante

Un tânăr de 23 de ani s-a înecat în lacul Tarnița. Căutat cu echipamente performante

de Redacția Jurnalul    |    10 Sep 2023   •   14:40
Un tânăr de 23 de ani s-a înecat în lacul Tarnița. Căutat cu echipamente performante
Sursa foto: facebook

O persoană înecată, sâmbătă, în lacul Tarnița este căutată cu unul dintre cele mai performanțe detectoare din lume, precum și cu o drona subacvatică, anunță Salvamont.

„Acțiune în derulare a salvatorilor acvatici și subacvatici din cadrul Serviciilor Salvamont-Salvaspeo Cluj și Gorj pentru recuperarea unei persoane înecate ieri (sâmbătă-n.r.) în lacul Tarnița. După ce căutările de ieri cu scafandri nu au dat rezultate, astăzi (duminică - .r.) se va folosi pentru căutare unul dintre cele mai performanțe detectoare din lume, precum și o drona subacvatică, echipamente de ultima generație și de mare performanță, aflate în dotarea Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj”, anunță Dispeceratul Național Salvamont.

Salvatorii montani amintesc că detectorul și alte echipamente de salvare acvatică de ultima generație, drone subacvatice, drone aero cu capacitate de transport și lansare de echipamente medicale și de salvare, lansatoare de coardă au fost prezentate , în premieră națională, luna trecută în cadrul exercițiului Aquares 2023”, arată salvatorii montani.

„Nu întotdeauna echipele de salvare pot fi anunțate în timp util, mai ales când vorbim de puterea apelor, însă și în aceste situații deja tragice venim în sprijinul familiei îndurerate”, potrivit sursei citate.

Conform presei locale, persoana căutată este un tânăr de 23 de ani din Huedin.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: inec tarnita