x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tânără de 23 de ani, cu o tumoare de 10 centimetri pe creier, salvată de medicii ieșeni

Tânără de 23 de ani, cu o tumoare de 10 centimetri pe creier, salvată de medicii ieșeni

de Redacția Jurnalul    |    09 Ian 2024   •   21:17
Tânără de 23 de ani, cu o tumoare de 10 centimetri pe creier, salvată de medicii ieșeni

O tânără de 23 de ani a fost operată cu succes de o tumoare cerebrală de 10 centimetri, de o echipă condusă de neurochirurgul Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași.

După două intervenții chirurgicale anterioare în clinici din țară, Valentina, o tânără de 23 de ani, nu s-a dat bătută. Cu speranță, ea a luat decizia de a călători peste 900 de kilometri pentru a se întâlni cu neurochirurgul Lucian Eva, care este și managerul manager Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”.

Pentru Valentina, ultimii trei ani au fost o luptă continuă cu o tumoare gigant de 10 centimetri localizată în creierul său. Durerile insuportabile și simptomele grave au făcut ca viața ei să devină o adevărată provocare. Cu toate acestea, ea nu a renunțat niciodată la visul de a se recupera complet și de a trăi o viață normală.

Operația pe care a avut-o de suferit a fost una extrem de dificilă din mai multe motive. Pe lângă dimensiunea impresionantă a tumorii, de 10 cm, vase importante ale creierului treceau prin această tumoare. Cu toate acestea, operația a fost un succes, scriu reprezentanții spitalului pe Facebook.

După numai trei zile de intervenție, Valentina s-a recuperat surprinzător de rapid.

„Opt sute și ceva de km, aproape 900 de km. S-au meritat acești kilometri, nu mai contează kilometrii. Visul meu să devină realitate. Nu aveți idee cât de mult am visat la acest vis să devină realitate și uitați aici în spital în momentul ăsta când eu vorbesc cu dumneavoastră și vă povestesc visul meu care în sfârșit a devenit realitate. (...) Nu mă așteptam ca în trei zile să merg pe jos, să mă recuperez atât de tare și să fiu atât de bine. Și sunt puternică, luptătoare și cu Dumnezeu. Și cred tare în Dumnezeu, asta contează cel mai mult să ai încredere mare în Dumnezeu”, a spus tânăra.

„În urmă cu aproximativ 3 ani, a avut o experiență medicală destul de nefericită, pentru că i s-a pus un diagnostic crunt la momentul respectiv, și anume de o tumoră cerebrală. Ea s-a adresat clinicii noastre pentru tratament de specialitate și face parte dintr-un segment de pacienți care nu își găsesc rezolvarea în clinicele din România sau din țările limitrofe și apelează la serviciile spitalului nostru pentru un act medical corect. În urma investigațiilor efectuate, s-a detectat existența unei tumori de dimensiuni de aproximativ 10 cm. Pentru început, s-a optat pentru un tratament chirurgical, o rezecție maximală a acestei tumori, fapt care s-a și realizat în condiții foarte bune clinic pentru pacientă. În sensul în care și-a păstrat toate funcțiile motorii și toate funcțiile psihice. A fost o operație pregătită, s-au efectuat investigații, inclusiv o angiografie, pentru că vase importante ale creierului treceau prin tumoră. Și a fost nevoie de o disecție atentă a acestor vase, astfel încât să nu fie lezate chirurgical”, a spus neurochirurgul Lucian Eva.

„Știința medicală, din fericire, astăzi a evoluat enorm de mult, dar cu toate acestea există limite în ceea ce privește vindecarea pacienților. Dar pot să vă spun că în anumite situații, cum ar fi cazul despre care discutăm, există șanse de vindecare la cinci ani sau de supraviețuire la cinci ani de aproximativ 75%, în condițiile în care tratamentul este corect făcut. Iar partea chirurgicală în cazul tumorilor de asemenea dimensiuni este extrem de importantă. Este extrem de importantă pentru că facilitează celelalte tratamente ulterioare care se fac și care sunt complementare tratamentului chirurgical”, a explicat managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: tanara tumora