x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tánczos Barna: La Târgu Mureș s-a lansat programul local Rabla

Tánczos Barna: La Târgu Mureș s-a lansat programul local Rabla

29 Apr 2022   •   20:00
Tánczos Barna: La Târgu Mureș s-a lansat programul local Rabla

Consilierii locali din Târgu Mureș au aprobat vineri Programul local Rabla, prin care cei care vor preda mașini mai vechi de 10 ani vor primi câte 3.000 de lei, a anunțat ministrul Mediului, Tánczos Barna. Acesta spune că vrea să extindă programul în toate localitățile din țară.

Potrivit ministrului Mediului, consilierii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat vineri Programul local Rabla, după modelul din Sfântu Gheorghe, pornit în anul 2021.

Programul stimulează eliminarea din trafic a mașinilor mai vechi de 10 ani. Beneficiari vor primi 3.000 de lei pentru un autovehicul predat și se angajează ca în următorii 3 ani să nu achiziționeze mașini mai vechi de 5 ani.

„Vrem să extindem aceste programe în toate localitățile din țară. Ministerul Mediului, în colaborare cu administrațiile locale, pregătește deja lansarea unui nou program național pentru stimularea eliminării rablelor”, a anunțat Tánczos Barna.

Acesta spune că în bugetul Administrației Fondului pentru Mediu este alocată în acest sens o sumă de 600 de milioane de lei pentru următorii trei ani.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tanczos barna