x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Târg de bunătăți și ateliere gratuite pentru copii în centrul Ploieștiului

Târg de bunătăți și ateliere gratuite pentru copii în centrul Ploieștiului

07 Sep 2017   •   13:24
Târg de bunătăți și ateliere gratuite pentru copii în centrul Ploieștiului

Târgul cu bunătăţi şi dichisuri are loc, de joi până sâmbătă, în centrul municipiului Ploieşti, organizatorii pregătind şi o serie de ateliere gratuite pentru copii, unde aceştia vor învăţa să confecţioneze diverse obiecte pe care le vor putea lua acasă.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, la târg vor fi prezenţi producători din mai multe zone ale ţării, artizani, meşteri şi artişti iar vizitatorii vor găsi aici brânzeturi făcute după reţete diferite, ceaiuri şi tincturi de pe plantaţiile din Bacău, baclavale şi sarailii, dulceţuri, şerbeturi, siropuri, miere şi preparate pe bază de miere, dar şi zacuscă şi "salată lăţoasă", un preparat pentru care se coc ardeii şi vinetele pe jar din lemn de fag.

"Tot o noutate pentru acest târg este şi dulceaţa de aronia, fruct cu proprietăţi antioxidante puternice, făcută din fructe proaspete, fierte la temperatură menjantă, fără zahăr şi conservanţi adăugate. Şi pentru că e luna în care orice gospodar se aprovizionează cu legume proaspete pentru a le putea conserva peste an, veţi găsi legume şi fructe din Voineşti, Chiţorani, Balta Doamnei, Pucheni, Lunguleţu sau Băleni", arată sursa citată.

Totodată, de la târg vor putea fi achiziţionate bijuterii din pietre semipreţioase sau din porţelan pictate cu aur şi argint coloidal, genţi şi curele din piele, obiecte înmiresmate de lavandă proaspătă, dar şi ii tradiţionale româneşti, din zona Breaza, lucrate manual.

Organizatorii au pregătit pentru copii ateliere gratuite unde vor putea să confecţioneze magneţi pentru frigider sau să picteze forme din ipsos, micuţii putând să ia acasă obiectul făcut.

Târgul va fi deschis joi şi vineri în intervalul orar 8,00 - 19,00 iar sâmbătă, în intervalul 8,00 - 16,00, atelierele gratuite pentru micuţi au program joi şi vineri între orele 10,00 şi 12,00 iar sâmbătă, în intervalul 15,00 - 16,00. AGERPRES

×