x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Coloană de TIR-uri întinsă pe 20 de kilometri la Vama Siret

Coloană de TIR-uri întinsă pe 20 de kilometri la Vama Siret

de Redacția Jurnalul    |    13 Dec 2022   •   16:20
Coloană de TIR-uri întinsă pe 20 de kilometri la Vama Siret

Partea ucraineană a suplimentat cu nouă lucrători personalul de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, a anunțat marți Prefectura Suceava. În prezent, coloana de TIR-uri care așteaptă să tranziteze punctul de trecere ajunge la 20 de kilometri.

„Urmare a demersurilor instituționale derulate de Instituția Prefectului – județul Suceava și a convorbirilor purtate de Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, cu Ruslan Zaparaniuk, Șeful Administrației Regionale de Stat Cernăuți (Administrației Militare Regionale Cernăuți), partea ucraineană a suplimentat cu 9 lucrători personalul din Punctul de Trecere a Frontierei Siret, astfel încât derularea procedurilor la trecerea graniței dintre cele două state să se desfășoare mai rapid”, a transmis Prefectura Suceava.

Astfel, marți pe sensul de ieșire din țară fuseseară verificate 180 camioane, existând condiții ca până la ora 20.00 să traverseze spre Ucraina în jur de 250 autovehicule de transport marfă.

Conform Prefecturii, din cauza aglomerației, traficul auto este perturbat pe E85.

„În ultimele zile, valorile de trafic pe E85, mai ales în ceea ce privește sensul spre ieșirea din țară a autovehiculelor transport marfă între localitățile Dărmănești și Siret a crescut în mod simțitor, fapt care a condus la formarea unor coloane de autovehicule de transport marfă pe unul din cele două sensuri de mers ale căii rutiere, traficul auto fiind astfel perturbat pe mai multe porțiuni. În acest moment, coloana de autocamioane se întinde pe o lungime de circa 20 km (cu intermitențe pentru asigurarea accesului la gospodării și drumuri secundare), numărul de autovehicule de transport marfă din coloană scăzând cu aproximativ 300 față de ziua precedentă”, mai arată reprezentanții Prefecturii.

În zonă, echipajele poliției rutiere monitorizează în permanență situația și acționează punctual în vederea fluidizării circulației.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tir coloana