x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale RADET: Traficul în zona spitalului Filantropia va fi reluat mai devreme faţă de termenul iniţial

RADET: Traficul în zona spitalului Filantropia va fi reluat mai devreme faţă de termenul iniţial

09 Aug 2016   •   12:05
RADET: Traficul în zona spitalului Filantropia va fi reluat mai devreme faţă de termenul iniţial

Traficul normal pe bulevardul Ion Mihalache, în zona spitalului Filantropia, va fi reluat pe 15 septembrie, în avans cu 40 de zile faţă de termenul anunţat iniţial de Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice, reiese dintr-un comunicat transmis, marţi, de RADET.


Devansarea termenului de la 90 la 50 de zile a fost posibilă datorită modului în care au fost organizate lucrările de reparaţii la conductele aferente reţelei primare de termoficare, a menţionat sursa citată.

"Ne bucură că putem asigura normalitatea traficului în Capitală, mai ales că data de 12 septembrie înseamnă reînceperea cursurilor pentru elevi şi, iminent, o intensificare a traficului. Echipele noastre au lucrat câte 16 ore pe zi pentru a finaliza această lucrare, astfel încât bucureştenii să fie cât mai puţin deranjaţi de şantierul din zona spitalului. (...) În ceea ce priveşte efectele lucrării, cu siguranţă acestea vor fi resimţite de cetăţeni în sezonul rece", a declarat directorul general al RADET, Valentin Viţalariu.

Reducerea timpului de execuţie anunţat iniţial a fost posibilă şi prin suplimentarea numărului de utilaje şi folosirea unor tronsoane mai lungi de ţeavă, care au avut ca rezultat direct diminuarea cu aproape la jumătate a timpului destinat operaţiunilor de sudare.

RADET menţionează că pe 25 iulie au început lucrările de înlocuire a tronsonului de reţea de termoficare în zona Spitalului Filantropia din Sectorul 1, care avea o vechime în exploatare de peste 35 de ani. Tronsonul de reţea termică are o lungime de aproximativ 330 de metri liniari.

Beneficiarii direcţi ai acestei lucrări sunt locuitorii zonelor Iancu de Hunedoara, Dorobanţi, Floreasca, Ştefan cel Mare, Aviaţiei sau zona Aeroportului Băneasa.

RADET Bucureşti administrează cel mai mare sistem de termoficare din România, deţinând 43% din piaţă. Regia furnizează energie termică pentru aproximativ 565.000 de apartamente, reprezentate de peste 8.500 de blocuri şi imobile, în care trăiesc peste 1,25 milioane locuitori, precum şi pentru aproximativ 5.400 de instituţii, obiective sociale şi agenţi economici. RADET Bucureşti asigură 72% din necesarul de energie termică al Capitalei. 95% dintre consumatori sunt de tip casnic, restul fiind de tip social şi industrial (instituţii publice şi agenţi economici).

Sursa: AGERPRES

×