x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un băiețel de trei ani şi jumătate din Botoșani a murit în ambulanţă

Un băiețel de trei ani şi jumătate din Botoșani a murit în ambulanţă

18 Feb 2021   •   11:02
Un băiețel de trei ani şi jumătate din Botoșani a murit în ambulanţă

Un copil de trei ani și jumătate din Botoșani, a murit în drum spre spital, după ce o primă ambulanță care venise la apelul familiei nu avea doctor. Reprezentanții Serviciului de Ambulanță susțin că au fost informați de părinți că victima are puls și de aceea au luat această decizie.

Incidentul a avut loc în noaptea de miercuri spre joi. Copilul de trei ani și jumătate și-a pierdut conștiența, iar părinții au sunat imediat la 112.

Reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță au decis să trimită un echipaj cu asistent medical deoarece părinții copilului au confirmat că băatul avea puls. Echipajul care a ajuns la copil a constatat că victima era în stop cardio respirator și a solicitat o ambulanță cu medic.

„Apelul de urgență a fost la ora 23.26. În trei minute a fost trimisă în misiune. Părinții au confirmat că avea puls copilul, au fost trei convorbiri între dispecerat și tatăl copilului. Părinții au spus că vin în întâmpinarea ambulanței, noi nu solicităm așa ceva. Localitatea se află la 50 de kilometri distanță, s-au întâlnit la Cerbu. Copilul era fără activitate cardiacă, el a fost preluat în stop cardio respirator. A fost chemat al doilea echipaj, cu medic. După ce a ajuns, a continuat resuscitarea”, a declarat, la solicitarea Mediafax, Nicușor Curteanu, reprezentantul SAJ Botoșani.

Cei de la Serviciul de Ambulanță mai spun că pe tură nu sunt decât două echipaje cu medic. 

„Nu trimitem preventiv ambulanță cu medic. Au fost trei conversații cu tatăl copilului care a spus că el, copilul, are puls. Pe o tură sunt două ambulanțe cu medic”, a precizat Nicușor Curteanu.

În acest caz ar putea fi deschisă o anchetă.

 

×
Subiecte în articol: copil mort ambulanta