x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un bărbat din Suceava a suferit arsuri grave după ce a dat foc vegetaţiei uscate de pe un teren

Un bărbat din Suceava a suferit arsuri grave după ce a dat foc vegetaţiei uscate de pe un teren

14 Mar 2019   •   15:26
Un bărbat din Suceava a suferit arsuri grave după ce a dat foc vegetaţiei uscate de pe un teren

Un bărbat din localitatea suceveană Româneşti a ajuns la spital cu arsuri grave la picioare şi la nivelul feţei, în încercarea de a stinge un incendiu de vegetaţie scăpat de sub control, a informat, joi, Biroul de presă al ISU Suceava.

Potrivit sursei citate, victima, în vârstă de 69 de ani, a dat foc la vegetaţia uscată pentru a curăţa un teren agricol.

Bărbatul a fost preluat de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava care i-a acordat primul ajutor şi, ulterior, l-a transportat la spital.

ISU Suceava a informat că, în ultimele 24 de ore, pompierii militari suceveni au intervenit pentru localizarea şi lichidarea a 15 incendii, zece dintre acestea fiind la vegetaţia uscată şi au afectat o suprafaţă de peste 23 de hectare în localităţile Grăniceşti (4 hectare), Preuteşti (10 hectare), Vicovu de Sus (2 hectare şi 50 de metri liniari dintr-un gard de lemn), Siret (150 de metri pătraţi), Româneşti (două incendii, primul pe un hectar, iar al doilea pe 1.000 de metri pătraţi), Gura Humorului (300 de metri pătraţi şi 2 metri liniari de gard din lemn), Pătrăuţi (4 hectare), Dolheştii Mari (2 hectare) şi Suceava (30 de metri pătraţi şi 4 metri cubi lemn de foc).

Pompierii reamintesc faptul că arderea miriştilor, a vegetaţiei uscate, a resturilor vegetale şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe ce favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 de lei. AGERPRES

×
Subiecte în articol: bărbat arsuri Suceava