x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un botoșănean s-a vaccinat de TREI ori cu Pfizer și vrea sa facă și a patra doză. El spune că serul i-a îmbunătățit vederea și auzul

Un botoșănean s-a vaccinat de TREI ori cu Pfizer și vrea sa facă și a patra doză. El spune că serul i-a îmbunătățit vederea și auzul

18 Mai 2021   •   11:38
Un botoșănean s-a vaccinat de TREI ori cu Pfizer și vrea sa facă și a patra doză. El spune că serul i-a îmbunătățit vederea și auzul

Un bărbat din Dorohoi, județul Botoșani este cercetat penal după ce s-a vaccinat anti-COVID-19 cu a treia doză de Pfizer. Bărbatul în vârstă de 49 de ani s-a prezentat la un centru de vaccinare din Dorohoi şi a cerut să fie vaccinat, nedeclarând că a făcut rapelul. În plus, bărbatul a declarat că vrea să facă și a patra doză, motivând că, în urma imunizării, s-ar fi simțit mult mai bine, iar serul i-a îmbunătățit vederea și auzul. 

"În acest caz am întocmit dosar penal pentru fals în declaraţii", a afirmat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliţei, a anunţat declanşarea unei anchete administrative pentru a se stabili condiţiile în care persoana respectivă a reuşit să obţină a treia doză de vaccin.

"Fiind foarte aglomerat, probabil nu s-a aşteptat validarea în sistemul informatic şi a intrat în zona de vaccinare, unde a primit doza de vaccin. După ce i-a fost injectată doza, a declarat că a avut rapelul la vaccinul Pfizer în urmă cu o săptămână şi că a primit a treia doză. Între timp, în sistemul informatic au apărut datele şi că într-adevăr a fost vaccinat în urmă cu o săptămână. DSP a demarat o anchetă pentru a stabili exact firul evenimentelor", a afirmat Adăscăliţei.

După administrarea celei de-a treia doze a vaccinului Pfizer, bărbatul a rămas câteva ore sub supravegherea medicului din centrul de vaccinare, după care a fost transferată la Camera de Primiri Urgenţe (CPU) a Spitalului Municipal Dorohoi.

Potrivit medicilor, acesta nu a prezentat niciun simptom sau o reacţie adversă post-vaccinare. Medicul de la CPU i-a recomandat şi un examen psihiatric. 

 Sursa: www.botosaneanul.ro

 

×