x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un camionagiu a fost prins în flagrant când oferea 3 000 de lei mită

Un camionagiu a fost prins în flagrant când oferea 3 000 de lei mită

27 Noi 2016   •   13:20
Un camionagiu a fost prins în flagrant când oferea 3 000 de lei mită

Un sucevean în vârstă de 45 ani a fost prins de poliţiştii anticorupţie în momentul în care oferea mită unui poliţist din localitatea Ştefan cel Mare. 

Inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ, a declarat că bărbatul a fost depistat iniţial la volanului unui camion cu care transporta 10 metri cubi de lemne fără documente de provenienţă. Acesta a spus că va veni a doua zi la sediul Poliţiei Rurale Ştefan cel Mare pentru a prezenta documente, fapt care s-a şi întâmplat. Poliţiştii au constatat că actele prezentate de sucevean sunt false şi au întocmit dosare penal pentru fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. În acel moment, bărbatul a precizat că poate oferi o sumă de bani pentru a nu se lua măsurile legale. 


"Imediat, poliţiştii au sesizat structurile competente, care au organizat un flagrant, surprinzând momentul în care bărbatul a înmânat suma de 3.000 lei poliţiştilor pentru a nu dispune măsurile legale. În cauză, cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, iar poliţiştii continuă verificările pentru comiterea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals", a explicat inspectorul Elena Bulgărea. 


În afară de dosarele penale, suceveanul a fost amendat cu 10.000 lei pentru săvârşirea contravenţiei de transport ilegal de material lemnos.  Lemnul a fost confiscat iar autocamionul a fost indisponibilizat.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: mita flagrant