Poliţiştii giurgiuveni şi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au deschis un dosar de cercetare penală pentru a stabili cauza morţii unui elev în vârstă de 13 ani din satul Pietrişu, comuna Găujani, judeţul Giurgiu, după ce acesta a fost găsit spânzurat cu cravata de la uniforma şcolară de un stâlp de electricitate din localitate.
'Un cetăţean care trecea prin zonă a alertat autorităţile şi a semnalat faptul că un copil este spânzurat de un stâlp de electricitate aflat în câmp, pe raza localităţii Pietrişu, iar acum dosarul de cercetare penală în acest caz este condus de Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu', a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cornel Vasilache.
Şi purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Judeţean Şcolar, Georgeta Stănescu, a declarat pentru AGERPRES că şi inspectoratul s-a sesizat în acest caz şi a deschis o anchetă internă, în şcoala unde învăţa elevul fiind trimisă joi o echipă de inspectori şcolari care să studieze care au fost faptele care au dus la acest eveniment.
'Copilul găsit spânzurat miercuri, 9 decembrie, era elev în clasa a şasea la şcoala din Găujani şi învăţa după-amiaza, el fusese adus împreună cu alţi colegi la şcoală cu microbuzul şcolar, iar până la începerea orelor am înţeles că ar fi avut loc o altercaţie între elevi, au fost câteva îmbrânceli şi aceştia şi-au strigat nişte cuvinte. Două cadre didactice din şcoală şi chiar poliţistul din localitate care se afla în zonă cu alte treburi în acel moment au intervenit şi au făcut observaţie copiilor să înceteze, dar elevul de 13 ani nu a mai intrat la ore, cadrele didactice au anunţat familia despre acest lucru, după care a fost descoperită tragedia', a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Judeţean Şcolar Giurgiu, Georgeta Stănescu.
Ea spune că elevul provenea dintr-o familie care primea ajutor social şi chiar el primise 'în mod gratuit uniforma şcolară din fondul şcolii', elevul fiind găsit spânzurat cu cravata de la uniforma şcolară.
'Indiferent de ancheta internă pe care o desfăşurăm noi în unitatea şcolară de unde provenea copilul, situaţia este de competenţa Poliţiei şi Parchetului', a completat Georgeta Stănescu.
Ea spune că pentru a preveni astfel de cazuri în fiecare şcoală ar trebui să fie câte un consilier şcolar, adică măcar un consilier şcolar la câteva sute de elevi, dar în judeţul Giurgiu sunt aproximativ 'opt consilieri şcolari pentru aproximativ 37.000 de elevi'.