Edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, a trimis o solicitare Autorității Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) în vederea ridicării licenţei companiei Romprest.
"Astăzi am făcut o solicitare către ANRSC, autoritatea care reglementează activitatea aceasta de salubritate, am făcut o solicitare de analiză pentru ridicarea licenţei acestui operator şantajist", a precizat primarul.
ȘTIRE INIȚIALĂ Între Primăria Sectorului 1 și compania Romprest nu s-a ajuns, deocamdată, la niciun acord. Prefectul Alin Stoica a propus ca autoritatea locală să achide direct serviciile staţiilor de sortare a deşeurilor, astfel încât să nu mai existe blocaj în lanţul de colectare şi transport.
"Prestatorul este de acord, doar cu condiţia ca Primăria Sectorului 1 să achite 14 milioane de lei, reprezentând acele facturi aflate în dispută între ei. Primăria Sectorului 1 nu acceptă condiţia. Nu avem acum un acord", a spus acesta.
Totodată, se așteaptă raportul Gărzii de Mediu. "Înţeleg că îl va trimite mâine. Între timp, discuţiile cu Romprest şi Sectorul 1 nu au dus la un rezultat imediat".
Există un blocaj în relaţia dintre prestator şi sortatori, prestatorul afirmând că nu are fonduri să achite din cauza autorităţii locale, care nu plăteşte integral facturile de salubritate stradală.
"Sectorul 1 spune că a achitat colectarea şi transportul gunoiului şi jumătate din salubritatea stradală", a explicat prefectul.
Serviciul de salubritate trebuie asigurat în regim de continuitate, atât din punct de vedere legal, cât şi contractual.
"Prestatorul nu are voie să afecteze în niciun fel colectarea şi transportul gunoiului menajer. Ce poate face, din punct de vedere contractual, este să reducă frecvenţa şi cantitatea serviciilor prestate, dar nu trebuie să afecteze în niciun fel colectarea", mai precizează Stoica.