x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Vâlcea: Un pârâu din Şirineasa pune în pericol mai multe case

Vâlcea: Un pârâu din Şirineasa pune în pericol mai multe case

18 Mar 2017   •   18:00
Vâlcea: Un pârâu din Şirineasa pune în pericol mai multe case

Mai multe case din localitatea vâlceană Şirineasa sunt în pericol în cazul unei viituri pe pârâul Harasa, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, acesta afirmând sâmbătă, după o deplasare în zonă, că va solicita fonduri guvernamentale pentru consolidarea malurilor şi regularizarea pârâului menţionat. 

"La o viitură pe pârâul Harasa mai multe case din Şirineasa sunt în pericol. Se anunţau precipitaţii şi astăzi (n.r. sâmbătă) m-am deplasat acolo să văd exact ce se întâmplă. Este nevoie urgentă de consolidarea malurilor pârâului şi de regularizarea acestuia", a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, Constantin Rădulescu. 

Acesta a precizat că anul trecut a solicitat, fără rezultate, ajutor de urgenţă de la guvern pentru lucrări de regularizare a pârâului Harasa, iar săptămâna viitoare va cere din nou ajutor de urgenţă pentru Şirineasa. 

"Anul trecut, eu şi prefectul judeţului Vâlcea am înaintat către guvernul tehnocrat de atunci includerea pe lista de situaţii de urgenţă a problemelor de la Şirineasa, dar fondurile solicitate nu au fost alocate. Fiind vorba de oameni, luni mă voi adresa premierului pentru un ajutor de urgenţă. Acum nu este pericol iminent de prăbuşire a caselor, dar la o viitură mai multe case sunt în pericol", a adăugat Rădulescu. 

×