x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Vaslui: O elevă ar fi fost violată, în timpul orelor de curs

Vaslui: O elevă ar fi fost violată, în timpul orelor de curs

21 Iun 2016   •   09:27
Vaslui: O elevă ar fi fost violată, în timpul orelor de curs

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui au demarat anchete, după ce o elevă în vârstă de 14 ani din comuna vasluiană Iveşti, a reclamat că ar fi fost agresată sexual de nişte colegi minori, chiar în timpul orelor de curs. Fapta s-ar fi petrecut vineri, 17 iunie, când fata i-a povestit bunicii sale că a şi-a cerut voie de la profesoară să meargă afară să bea apă, moment în care a fost luată cu forţa de nişte colegi, care au violat-o.

"În cauză sunt efectuate cercetări, iar în funcţie de concluziile medicului legist urmează să se facă încadrarea juridică a faptei. Fata a fost luată de mai mulţi băieţi, dar, din primele cercetări, se pare că a fost agresată de doi dintre aceştia", a declarat, luni, pentru AGERPRES, responsabilul cu relaţiile mass-media din cadrul IPJ Vaslui, Ştefan Sofronie.

Inspectori din cadrul IŞJ Vaslui şi reprezentanţi ai Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, vor merge la Şcoala Iveşti pentru a vedea ce s-a întâmplat în acest caz şi pentru a acorda asistenţă psihologică de specialitate victimei.

Fata de 14 ani locuieşte cu bunica, având părinţii plecaţi în străinătate.

IŞJ urmează să stabilească şi cine se face vinovat pentru faptul că incidentul nu a fost anunţat de reprezentanţii şcolii, în cursul zile de 17 iunie, având în vedere că agresiunea s-a produs în timp ce eleva ar fi trebuit să fie la ore.

×