x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Verificări în mai multe județe după decesul fetei de 4 ani aflată la asistentă maternală

Verificări în mai multe județe după decesul fetei de 4 ani aflată la asistentă maternală

de Redacția Jurnalul    |    17 Ian 2024   •   20:45
Verificări în mai multe județe după decesul fetei de 4 ani aflată la asistentă maternală

Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) face verificări în mai multe județe din țară după ce o fetiță de 4 ani a murit, în luna decembrie 2023, în timp ce se afla în plasament la un asistent maternal profesionist din cadrul DGASPC Timiș.

Potrivit ANPDCA, președintele instituției, secretarul de stat Rareș-Petru Achiriloaie, a început o serie de deplasări în județele țării, care au ca scop monitorizarea și verificarea activităților din domeniu, astfel încât incidente de acest tip să poată fi prevenite. Până în acest moment, au fost efectuate deplasări de lucru în județele Constanța, Tulcea, Galați, Dolj, Mehedinți și Gorj.

În funcție de concluziile vizitelor și discuțiilor din teren, în cazul în care se impune, vor fi propuse inclusiv modificări legislative, transmite ANPDCA.

Președintele ANPDCA a mers, miercuri, în Timiș, pentru a se asigura că la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului s-au luat toate măsurile pentru punerea în siguranță și îngrijirea adecvată a celorlalți copii, care, la momentul incidentului în urma căruia fetița de 4 ani a decedat, se aflau în grija aceluiași asistent maternal.

„De altfel, președintele ANPDCA, însoțit de un psiholog din cadrul DGASPC Timiș și de actualul manager de caz al copiilor, i-a vizitat pe cei doi frați minori, preluați de un alt asistent maternal, pentru a se asigura că aceștia beneficiază de toate condițiile necesare creșterii lor și că li se acordă întreaga atenție și sprijin total pentru a depăși trauma prin care au trecut. În paralel, președintele ANPDCA a dispus trimiterea Corpului de Control la DGASPC Timiș, pentru a verifica modul în care a fost gestionat și instrumentat acest caz la nivelul Direcției, misiunea administrativă începând tot miercuri”, se arată într-un comunicat de presă transmis de ANPDCA.

Autoritatea precizează, de asemenea, că în acest caz a fost declanșată ancheta penală încă din luna decembrie, cazul fiind preluat de Poliție și Parchet.

La momentul incidentului, asistenta maternală mai avea în plasament încă trei copii (doi frați ai fetiței și un tânăr care între timp a împlinit 18 ani și a ieșit din sistemul de protecție specială).

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: verificare fetiță fetiță