x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Vesti excelente pentru elevi! Ei vor beneficia de tarif redus cu 50% la transportul local

Vesti excelente pentru elevi! Ei vor beneficia de tarif redus cu 50% la transportul local

19 Mar 2018   •   15:16
Vesti excelente pentru elevi! Ei vor beneficia de tarif redus cu 50% la transportul local

Elevii din învăţământul preuniversitar vor beneficia de tarif redus la transportul local cu minimum 50% şi la manifestări culturale cu cel puţin 75%, potrivit unei legi promulgate, luni, de preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 84 alin. (1) şi (4) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011. 

'Elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus cu minimum 50% pentru transportul local în comun, de suprafaţă, naval şi subteran, precum şi pentru transportul intern auto, feroviar şi naval, pe tot parcursul anului calendaristic', prevede legea.

De asemenea, se stipulează că elevii din învăţământul preuniversitar vor beneficia de tarif redus cu cel puţin 75% la manifestări culturale, respectiv acces la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă film etc.

Actul normativ pentru modificarea art.84 alin.(1) si (4) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 a fost iniţiat de parlamentari PSD şi susţinut de deputatul PNL Lucian Heiu. 

Tot luni, şeful statului a semnat decretele privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol şi pentru acordarea Drapelului de luptă Centrului de exploatare, mentenanţă şi dezvoltare puncte de comandă strategice 'General Anton Berindei'. http://www.observator.tv

×
Subiecte în articol: reducere transport elevi