x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale VIDEO - Incendiu violent la o fabrică din Orăștie. AVERTIESMENTUL ISU pentru populația orașului

VIDEO - Incendiu violent la o fabrică din Orăștie. AVERTIESMENTUL ISU pentru populația orașului

12 Sep 2017   •   17:50
VIDEO - Incendiu violent la o fabrică din Orăștie. AVERTIESMENTUL ISU pentru populația orașului

UPDATE: Populaţia din municipiul Orăştie este sfătuită să închidă uşile şi ferestrele locuinţelor şi să rămână în case pentru a evita inhalarea fumului degajat în atmosferă în urma incendiului care s-a produs marţi după-amiază la o fabrică de vopseluri pe bază de uleiuri din localitate, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara. 

"În municipiul Orăştie a fost activat sistemul de alarmare a populaţiei. Oamenii sunt sfătuiţi să rămână în locuinţe până la stingerea incendiului", a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda. 

De asemenea, populaţia este rugată să evite deplasarea în zona în care se află hala de producţie unde s-a produs incendiul. 

Hala cuprinsă de flăcări se află situată la marginea municipiului Orăştie, la o distanţă de circa 700 de metri de primele locuinţe ale oamenilor. Fumul negru poate fi observat din şoseaua care face legătura dintre Deva şi Orăştie. 

Incendiul se manifestă la o hală construită pe cinci niveluri, cu o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, în care se prelucrează vopseluri. 

În urma incendiului, un bărbat de 27 de ani a suferit arsuri de gradul patru şi a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Orăştie, el urmând să fie transferat la secţia de arşi a unui spital din Timişoara. Alte patru persoane, care s-au intoxicat cu fum, au fost tratate de medici la locul intervenţiei. 

Efectivele de pompieri mobilizate la faţa locului acţionează pentru stoparea propagării arderii la halele din apropierea locului incendiului. În sprijinul lor au fost solicitate şi echipaje de pompieri din judeţele Gorj, Alba şi Sibiu. 

La faţa locului au fost mobilizaţi 30 de pompieri militari, care intervin cu şapte autospeciale de stingere, şi un echipaj SMURD. De asemenea, în zonă se află patru ambulanţe de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara. 

ȘTIREA INIȚIALĂ: Un incendiu violent a izbucnit, marți, la o fabrică din Orăștie, relatează Antena 3.

Pentru lichidarea focului au acționat patru autospeciale și 16 subofițeri și un ofițer ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba.

Incendiul s-a produs într-o hală a unei societăți producătoare de vopseluri din Orăștie.

În incintă se aflau doar 5 persoane. Una a fost rănită și transportată la UPU Orăștie. Celelalte 4 s-au intoxicat, dar sunt în afara oricărui pericol.

Acum se intervine pentru stingerea incediului cu autospeciale de la Orăștie, Geoagiu și Orăștioara de Sus.

 

 

 

×