x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bilanțul furtunii: Copaci doborâți, stâlpi căzuți, case și mașini avariate în 86 de localități din 27 județe și Capitala

Bilanțul furtunii: Copaci doborâți, stâlpi căzuți, case și mașini avariate în 86 de localități din 27 județe și Capitala

de Redacția Jurnalul    |    02 Apr 2024   •   23:15
Bilanțul furtunii: Copaci doborâți, stâlpi căzuți, case și mașini avariate în 86 de localități din 27 județe și Capitala

Pompierii au avut marți intervenții în 86 de localități din 27 de județe, dar și în București, pentru înlăturarea efectelor produse de vântul puternic. Patru drumuri naționale și unul județean au fost închise temporar din cauza copacilor căzuți, a anunțat IGSU.

Marți, intervalul orar 8.00-21.00, vântul puternica generat efecte în 86 localități din 27 județe (Alba, bacău, Hihor, Botoșani, Brăila, Buzău, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vrancea) și municipiul București, unde s-a intervenit pentru degajarea a 70 elemente de construcție de la 12 case și 58 blocuri, 297 de copaci doborâți de vânt, 28 stâlpi căzuți pe carosabil, fiind avariate 12 case, 3 anexe, 108 autoturisme și 2 instituții publice din județele Ilfov și Prahova.

De asemenea, circulația rutieră a fost temporar blocată din cauza copacilor căzuți pe carosabil pe 4 drumuri naționale: DN 13/CV, DN 17/SV, DN 2D/CV, DN 75/AB și 1 drum județean: DJ 411/GR .

Circulația feroviară a fost temporar afectată pe magistrala 500 în localitatea Moara Nouă din județul Prahova, din cauza copacilor căzuți pe linia de contact.

Totodată, din cauza vântului care a suflat cu putere, au fost suspendate manevrele în porturile Constanța Nord și Constanța Sud.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 102 localități din județele Harghita, Neamț și Vrancea, iar echipe specializate s-au aflat permanent în teren pentru remedierea în cel mai scurt timp a situației.

Efecte semnificative s-au înregistrat în localitatea Cârligele din județul Vrancea, zonă în care s-a intervenit pentru salvarea unui bărbat rănit de un solar agricol luat de vânt. La sosirea forțelor de intervenție victima se afla în stop cardio- respirator, însă a răspuns manevrelor de resuscitare aplicate de salvatori și a fost transportată la spital.

O altă situație s-a înregistrat în municipiul București, unde o persoană a fost rănită de o creangă în cădere. După evaluarea medicală acordată la fața locului, persoana a fost transportată la spital pentru investigații amănunțite.

Marți seara, se intervine în județul Neamț pentru degajarea elementelor de construcții (acoperișuri de bloc) în localitatea Piatra Neamț și pentru remedierea defecțiunilor de alimentare cu energie electrică în județele Harghita și Neamț.

Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile Midia și trecerile cu feribotul din Zimnicea/TR.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vijelie stâlpi căzuți copaci doborati