x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Oameni blocați în nămeți care depășesc și 2 metri înălțime, salvați în timpul nopții la Tulcea

Oameni blocați în nămeți care depășesc și 2 metri înălțime, salvați în timpul nopții la Tulcea

de Redacția Jurnalul    |    27 Noi 2023   •   07:32
Oameni blocați în nămeți care depășesc și 2 metri înălțime, salvați în timpul nopții la Tulcea
Sursa foto: ISU Tulcea

Salvatorii și drumarii din Tulcea au intervenit toată noaptea pentru a scoate din nămeți oamenii blocați în mașini. Zona de nord a județului a fost cea mai afectată de fenomenele meteo extreme, acolo fiind și drumuri blocate. 34 de persoane au fost salvate și duse la adăpost.

Potrivit ISU Tulcea, pompierii au încercat, în noaptea de duminică spre luni, alături de reprezentanții Drumurilor Naționale și Județene, să-și croiască drum prin nămeți care pe alocuri au depășit și 2 metri înălțime.

De mai bine de 18 ore pompierii au acționat în toate direcțiile în care au fost semnalate persoane blocate în autoturisme, iar acolo unde autospecialele de intervenție nu au putut înainta din cauza troienelor de zăpadă salvatorii și-au continuat deplasarea pe jos pentru a ajunge la autoturismele blocate și pentru a verifica dacă în acestea se află persoane ce trebuie extrase și duse la adăpost.

S-a acționat în zona de nord a județului Tulcea, zona cea mai afectată de fenomenele meteo extreme.

„Sunt mașini blocate pe drumul ce leagă municipiul Tulcea de orașul Isaccea (DN 22A), drumul județean ce leagă municipiul Tulcea de comuna Murighiol (DJ 222C), DJ 229A Cataloi - Frecăței - pe acest sector de drum înaintarea s-a făcut în binom de 2 subofițeri, pe jos pentru a verifica că nu există persoane blocate în autoturisme. Secția de Pompieri Măcin a intervenit pentru salvarea și degajarea DN 22D Măcin - Cerna, DN 22 Măcin - Jijila - Garvăn. Pe aceste sectoare de drum nu au fost identificate persoane blocate în autoturisme. În acest moment un echipaj se deplasează pe sectorul de drum Garvăn - I.C. Brătianu unde sunt informații că sunt două autoturisme blocate, iar un al doilea echipaj se deplasează pe sectorul de drum dintre Cerna - Horia - Izvoarele unde sunt informații că sunt persoane blocate într-un autoturism”, au transmis reprezentanții ISU Tulcea în timpul nopțiii.

De asemenea, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea a încercat să înainteze dinspre muncipiul Tulcea către orașul Isaccea, pe DN 22 unde, în zona localității Somova și Dealul Somovei mai multe autoturisme erau blocate.

Pompierii Stației Babadag au intervenit în zona localităților Jurilovca - Sălcioara - Sarichioi, pe DJ 222 și au intervenit pe jos către localitatea Satu Nou pentru a se asigura că nu sunt persoane blocate în autoturisme.

Având în vedere situația creată de fenomenele meteo care s-au manifestat în județul Tulcea și a faptului că rafalele de vânt au scăzut în intensitate, forțele de intervenție ale ISU Tulcea au fost suplimentate cu câte o șenilată de la ISU Galați; ISU Vrancea; ISU Buzău și cu câte o autofreză de la ISU Vaslui și ISU Bacău.

Până la miezul nopții, pompierii tulceni au salvat peste 15 persoane din autoturisme dar și de pe drumurile județene care se deplasau pe jos, au intervenit pentru acordarea de asistență și suport echipajelor medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță, au intervenit pentru degajarea copacilor căzuți pe partea carosabilă care blocau drumurile naționale și județene dar și în municipiul Tulcea unde au intervenit la degajarea arborilor și a crengilor căzute pe autoturisme ori care blocau căi de acces și șosele.

De asemenea, pompierii au avut misiuni pentru salvare de persoane blocate în autoturisme în zonele Izvoarele - Nalbant - Cataloi, Tulcea - Somova - Isaccea, Tulcea - Beștepe - Murighiol. Pe aceste sectoare drum, cele mai afectate de ninsoarea viscolită, se aflau mai multe autoturisme cu persoane blocate. În aceste zone, pompierii au acționat cu sprijinul echipelor de la drumuri naționale și județene, Poliția de Frontieră, Inspectoratul Județean de Poliție, Jandarmeria Tulcea, SVSU-urile primăriilor de pe raza județului Tulcea.

Salvatorii care se deplasau pe jos între localitățile Cataloi - Frecăței au identificat două persoane care se aflau într-un autoturism blocat în apropiere localitatea Frecăței. Acestea au fost preluate de pompieri și dușe la adăpost în localitate. Astfel, numărul persoanelor scoase din autoturisme de echipajele specializate se ridică la 34.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: blocați nămeți tulcea