x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 10 milioane euro pentru firmele nou-înființate din domeniul tehnologiei deep-tech conduse de femei

10 milioane euro pentru firmele nou-înființate din domeniul tehnologiei deep-tech conduse de femei

22 Iun 2022   •   19:35
10 milioane euro pentru firmele nou-înființate din domeniul tehnologiei deep-tech conduse de femei

Comisia Europeană a anunțat miercuri lansarea unei cereri de propuneri în valoare de 10 milioane de euro pentru a sprijini întreprinderile nou-înființate din domeniul tehnologiei deep-tech conduse de femei.

Potrivit unui comunicat al CE, aceasta este cea de a doua cerere de propuneri „Women TechEU”, care urmează unui prim proiect-pilot de succes din 2021.

Anul acesta, până la 130 de startup-uri deep-tech (tehnologie bazată pe progrese și inovații științifice radicale) conduse de femei vor primi finanțare în valoare de 10 milioane de euro și servicii menite să accelereze dezvoltarea întreprinderilor, care să le permită femeilor devină lideri în domeniul tehnologiei.

Schema dispune de finanțare din programul de lucru Ecosistemele europene de inovare din cadrul programului Orizont Europa, cu sprijin din partea Consiliului European pentru Inovare (CEI)

Candidaturile sunt deschise până în 4 octombrie 2022, la ora 18.00.

„Am primit un răspuns foarte pozitiv la acest prim proiect-pilot, cu aproape 400 de candidaturi din întreaga UE și din țările asociate. Sunt mândră că sprijinim în prezent 50 de întreprinderi ambițioase conduse de femei din 16 țări. Este un pas uriaș în direcția cea bună, pentru a elimina disparitatea de gen în domeniul tehnologiei profunde și a încuraja femeile să își atingă adevăratul potențial.Companiile conduse de femei ar trebui să construiască ADN-ul european al inovării, iar anul acesta vom sprijini și mai multe dintre acestea”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

(sursa: Mediafax)

×