x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 100.000 de dolari recompensă celor care pot da relaţii în cazul furtului de bijuterii de pe A1

100.000 de dolari recompensă celor care pot da relaţii în cazul furtului de bijuterii de pe A1

de Mediafax    |    12 Aug 2011   •   07:30

Patronul firmei de bijuterii a carei masina a fost jefuita pe autostrada Bucuresti - Pitesti ofera o recompensa de 100.000 de dolari persoanelor care pot da relatii si informatii pentru prinderea faptuitorilor si recuperarea celor aproape 23 de kilograme de bijuterii din aur furate.

Potrivit lui Marius Vasile, avocatul patronului firmei de bijuterii, acesta a luat hotararea de a oferi recompensa in speranta ca exista persoane care detin date sau au vazut ce s-a intamplat dupa jaful care a avut loc pe Autostrada Bucuresti-Pitesti si care au informatii valabile ce pot duce la prinderea hotilor si la recuperarea aurului.

"Partea vatamata ofera in mod public o recompensa de 100.000 de dolari pentru orice informatie de natura sa conduca la identificarea autorilor acestei talharii si care va duce la recuperarea aurului sustras. De asemenea, se ofera recompensa si pentru orice alta informatie de natura sa serveasca la identificarea faptuitorilor", a declarat avocatul Marius Vasile, aparatorul patronului firmei de bijuterii din Bucuresti.

Prejudiciul creat firmei de bijuterii din Capitala in urma jafului comis, marti, pe autostrada Bucuresti - Pitesti este de 650.000 de euro, si nu de un milion de euro, asa cum se estimase initial, conform procurorilor Parchetului Tribunalului Arges.

Potrivit procurorilor, nu exista dubii in privinta existentei aurului in masina jefuita, anchetatorii luand in calcul toate variantele de lucru, inclusiv o inscenare in acest caz.

Marti, in jurul orei 10.50, Inspectoratul de Politie al Judetului Arges a fost sesizat ca la kilometrul 83, pe Autostrada Bucuresti - Pitesti, doua persoane care se deplasau cu un Volkswagen Passat au fost oprite in trafic de trei barbati care se aflau intr-un alt autoturism, de culoare neagra.

"Acestia aveau fetele acoperite si, prin amenintare, au luat din portbagajul autoturismului oprit cantitatea de 22,7 kilograme de bijuterii, despre care victimele afirma ca sunt din aur", preciza sursa citata.

Totodata, cei trei au deposedat victimele si de cheile autoturismului cu care acestea se deplasau, disparand in directia Pitesti.

Bijuteriile furate apartin unei firme din Bucuresti, Diamanti Veri, condusa de un cetatean turc, sustineau surse judiciare, care au precizat ca aurul nu era asigurat.

Initial, s-a estimat ca valorea bijuteriilor furate ar depasi un milion de euro.

Diamanti Veri are capital social minim si este inregistrata intr-un apartament de bloc din Sectorul 4 al Capitalei. Firma a fost infiintata in 15 iulie 2010, de un cetatean turc pe nume Ayhan Numan, nascut in Tarsus, in Turcia, in 1963.

Pe un site destinat comertului cu bijuterii en-gros apare numele unei alte persoane ca fiind reprezentant al firmei, si anume Huseyn Karaback.

Parchetul Tribunalului Arges a deschis dosar in cazul jafului de bijuterii de pe autostrada.

×