x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 14 foşti sau actuali aleşi locali, în incompatibilitate. Citeşte comunicatul ANI

14 foşti sau actuali aleşi locali, în incompatibilitate. Citeşte comunicatul ANI

de Veronica Micu    |    13 Dec 2013   •   15:52
14 foşti sau actuali aleşi locali, în incompatibilitate. Citeşte comunicatul ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul a 14 aleși locali (7 primari, 2 viceprimari, 2 consilieri locali, 2 foști consilieri locali și un fost viceprimar), ca urmare a exercitării simultane de funcții și calități.  Printre cei declarați incompatibili se află primarul municipiului Mediaș — Teodor Neamțu, Ion Baicea — primarul orașului Costești (Argeș), Aurelia Fedorca — primarul orașului Negrești-Oaș (Satu Mare) și Alin Constantin Ghinea — fost consilier local la Primăria sector 1 București.

Potrivit unui comunicat al ANI, Teodor Neamțu se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 24 decembrie 2010, întrucât deține simultan funcția de primar al municipiului Mediaș, județul Sibiu, și calitatea de reprezentant asociat persoană juridică în cadrul SC Piața Prim-Com SRL.

Ion Baicea, primarul orașului Costești, județul Argeș, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 mai 2009 — 31 iulie 2012, întrucât a deținut simultan funcția de primar și calitatea de reprezentant al orașului Costești în Adunarea Generală a Acționarilor în cadrul SC Apa Canal 2000 SA.

Aurelia Fedorca, primarul orașului Negrești-Oaș, județul Satu Mare, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 29 aprilie — 28 iunie 2013, deoarece a deținut și calitatea de reprezentant al orașului Negrești-Oaș în AGA a SC Apaserv Satu Mare SA.

Alin Constantin Ghinea, fost consilier local la Primăria Sector 1 București, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 13 octombrie 2010 — 22 iunie 2012, întrucât a deținut simultan și funcția de director la Compania Națională Poșta Română — Oficiul de Sector Rețea.

Marius Șună, primarul comunei Salcia, județul Teleorman, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 iunie 2008 — 26 martie 2012, întrucât a deținut și calitatea de comerciant persoană fizică.

Laszlo Kovacs, primarul comunei Vîlcele, județul Covasna, a fost incompatibil în perioada 22 iunie 2012 — 14 octombrie 2013, deoarece a avut și calitatea de titular întreprindere individuală.

Adrian Pavel, viceprimar al comunei Valea Mare — Pravăț, județul Argeș, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 21 iunie 2012 — 16 ianuarie 2013, întrucât a deținut și funcția de administrator în cadrul SC AVP Remington 2003 SRL.

Vasile Dologa, primarul comunei Tiha Bârgăului, județul Bistrița Năsăud, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2012 — 03 iulie 2013, deoarece avut și calitatea de cenzor în cadrul Ocolului Silvic Tihuța Colibița RA.

Martin Blesch Hans, primarul comunei Șeica Mică, județul Sibiu, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 20 iunie 2008 — 22 septembrie 2010, întrucât a deținut și funcția de comerciant persoană fizică în cadrul Blesch Hans Martin PF.

Nicu Sîrbu, viceprimar al Comunei Pleșoi, județul Dolj, incompatibil în perioada 25 iunie 2008 — 20 iunie 2012, întrucât a deținut și funcția de administrator al SC Danela SRL.

Marin Dode, consilier local în cadrul C.L. al Comunei Tuzla, județul Constanța, incompatibil în perioada 25 mai — 28 decembrie 2009, deoarece a fost și muncitor necalificat, angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului propriu de specialitate al Primarului Comunei Tuzla.

Ionel Petru Pascota, consilier local în comuna Giroc, județul Timiș, se află în stare de incompatibilitate începând cu 11 ianuarie 2010, întrucât SC Pascota Racing SRL (societate în cadrul căreia acesta a deținut calitatea de asociat și funcția de administrator) a încheiat, în perioada 2010 — 2012, contracte de prestări servicii și de lucrări cu SC Giroceana SRL (societate înființată de Primăria Giroc), bunurile vândute fiind la un preț superior prețului pieței.

Grigore Vlăduț, fost viceprimar al comunei Șirineasa, județul Vâlcea, s-a aflat în incompatibilitate, întrucât a deținut și calitatea de administrator al SC Vlăduț SRL, precum și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Vlăduț Grigore Persoană Fizică Autorizată.

Maria Dogaru, consilier local în comuna Mateești, județul Vâlcea, s-a aflat în incompatibilitate în perioada iunie 2008 — iunie 2012, deoarece a fost simultan și bibliotecar în cadrul Bibliotecii Comunei Mateești.

×