x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 14 oameni au murit în România din cauza frigului

14 oameni au murit în România din cauza frigului

01 Feb 2012   •   10:22
14 oameni au murit în România din cauza frigului

Sase persoane si-au pierdut viata in ultimele 24 de ore, astfel ca numarul deceselor cauzate de temperaturile scazute a ajuns la 14, informeaza Ministerul Sanatatii. "De la avertizarea de cod galben de ger emisa de meteorologi, si pana in prezent, la nivel national au fost inregistrate 14 decese din cauza hitopermiei severe", se arata in comunicatul ministerului.

Cele sase decedese, inregistrate in ultimele 24 de ore, au fost inregistrate in judetele Arad, Vrancea, Satu Mare, Dambovita si Iasi.

De asemenea, in ultimele 24 de ore, 346 de persoane fara adapost si care prezentau hipotermie au fost transportate de ambulanta si echipajele SMURD la unitati sanitare si in centrele sociale.

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei ca, in aceasta perioada cu temperaturi extrem de scazute, sa asculte sfatul medicilor, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea la frig, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume.

×