x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 2,5 milioane € furaţi cu carduri false

2,5 milioane € furaţi cu carduri false

de Mircea Opris    |    10 Sep 2009   •   00:00

Cel puţin 10 persoane au fost reţinute ieri, în urma mai multor descinderi din judeţul Timiş, la care au participat peste 100 de poliţişti de la trupele speciale şi procurori.



Poliţiştii au făcut două percheziţii în Timişoara, una în Bazoş, una la Recaş şi patru la Iecea Mare. Mai multe carduri bancare în alb şi dispozitivele folosite pentru falsificarea acestora au fost reţinute de organele de anchetă. Prejudiciul se ridică la aproximativ 2,5 milioane de euro!

Razia a început la primele ore ale dimineţii, la 14 adrese, unde existau informaţii că s-ar afla persoanele suspectate că fac parte dintr-o reţea care se ocupă de falsificarea de carduri bancare. Anchetatorii susuţin că reţeaua era monitorizată încă din anul 2007 în judeţele Timiş, Bucureşti şi Botoşani. Poliţiştii au acţionat doar după ce au strâns suficiente probe. Anchetatorii presupun că membrii reţelei au introdus în ţară feţe false de bancomat, pentru a le monta în localităţi mai mici şi pentru a obţine astfel mult mai uşor datele de identificare ale utilizatorilor şi codurile PIN, în vederea clonării cardurilor. Surse judiciare au afirmat că membrii acesteia se ocupau cu astfel de activităţi cu furtul cardurilor bancare din Italia şi Olanda, după care scoteau banii de la ATM-urile din România. Procurorii DIICOT au declarat că au în vizor 25 de persoane din Timiş şi alte judeţe. Anchetatorii estimează că prejudiciul cauzat de cei care se ocupau cu clonarea cardurilor bancare se ridică la nici mai mult, nici mai puţin de 2,5 milioane de euro. Mai mult, în reţea ar fi active aproximativ 34 de persoane din România, Italia, Franţa şi Olanda. Există indicii conform cărora cei implicaţi în operaţiune au achiziţionat maşini de lux şi terenuri cu banii obţinuţi.

×
Subiecte în articol: observator