x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 21 de "bişniţari cu tipizate", săltaţi de Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti

21 de "bişniţari cu tipizate", săltaţi de Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti

28 Iun 2012   •   12:28
21 de "bişniţari cu tipizate", săltaţi de Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti

De la inceputul acestei saptamani, agentii Politiei Locale a Municipiului Bucuresti au fost implicati intr-o serie de razii care au vizat combaterea bisnitei cu tipizate la sediul Serviciului Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti din soseaua Pipera, nr.49.

In urma actiunilor consecutive, 21 de persoane au fost identificate si sanctionate pentru practicarea comertului stradal neautorizat sau pentru diferite abateri la Legea 61.

P.C.P., de 33 de ani, este unul din liderii grupurilor care blocheaza in fiecare zi intrarile in sediul Serviciului. Oamenii lui sunt saracii care, pentru cativa lei, racoleaza clienti din usa “Inmatricularilor' cu oferte diverse: dactilografiere, tipizate, polite de asigurare.

Sub acoperirea “ofertelor' legale, insa, stau si propuneri de genul vanzarii fiselor medicale gata completate ori altor “servicii' ilegale. Acestea sunt si taxate substantial desi la ghisee formularele si consultanta sunt gratuite iar completarea actelor se face pe loc, fara a mai fi necesara dactilografierea.

In acest caz, P.C.P., cel care poate rezolva problemele contra cost, racoleaza clientii prin oamenii din subordine iar tranzactiile se petrec in strada, la cativa metri de intrarea in sediul Serviciului. De ceva vreme, oamenii lui P.C.P. au devenit agresivi: in cateva saptamani au fost inregistrate mai multe plangeri prin care bucurestenii declara ca, in cazul refuzarii serviciilor gruparii de speculanti, sunt agresati. In sesizarile primite, se arata ca bisnitarii isi urmaresc “tintele', sunt agresivi verbal, le jignesc in caz de refuz si chiar se ajunge la a le brusca.

In aceste conditii, Politia Locala a Municipiului Bucuresti, sesizata de conducerea Serviciului Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti, a elaborat un plan de masuri prin care se urmareste combaterea actelor antisociale si de comert illicit ale grupurilor de speculanti.

Astfel, astazi P.L.M.B. a organizat a treia razie consecutiva in zona sediului S.R.P.C.I.V. la finalul careia 21 de bisnitari au fost retinuti si sanctionati contraventional, cuantumul total al amenzilor fiind de 4.900 de lei.

×
Subiecte în articol: politia locala serviciu inmatriculari