305.562 programări la vaccinare în Etapa a II-a
Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că pentru etapa a II-a de vaccinare s-au programat 305.562 de persoane. În București au fost programate 62.182 locuri la vaccinare, iar gradul de ocupare a atins procentul de 100%.
Vineri a debutat etapa a II-a a campaniei de vaccinare destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale. În perioada 18 ianuarie – 6 februarie, la nivel național se vor vaccina 305.562 de persoane. Numai în București au fost programate 62.182 locuri de vaccinare, gradul de ocupare fiind în proporție de 100%.
Odată cu deschiderea activităților de vaccinare pentru etapa a II-a, care se derulează concomitent cu vaccinarea persoanelor din prima etapă, s-au înregistrat 37.750 apeluri în Call Center, iar pe platforma vaccinare-covid.gov.ro au fost înregistrate 2,6 milioane de accesări, cu 107.000 utilizatori unici. Platforma de vaccinare a avut probleme timp de trei ore din cauza unui transfer de date.
„Platforma de vaccinare a avut câteva disfuncționalități pe o perioadă de aproximativ 3 ore din cauza transferului datelor înregistrate în aplicația folosită în Etapa I de vaccinare în aplicația folosită în Etapa a II-a de vaccinare, dar situația este sub control iar specialiștii STS asigură suportul necesar pentru buna funcționare a acesteia”, au anunțat autoritățile.Probleme au fost și din cauza numărului mare de cereri.
„Menționăm că volumul cererilor a depășit posibilitatea alocării vaccinurilor din acest moment, aspect care a generat disconfort în rândul beneficiarilor. Reamintim, cu acest prilej, că programările la vaccinare sunt condiționate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operațiunii, cât și de dinamica solicitărilor de înscriere la momentul respectiv”, au precizat cei de la Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 .
La nivel național, sunt disponibile 192 de centre de vaccinare, cu 304 cabinete și o capacitate zilnică de vaccinare de 18.240 de persoane cu prima doză, dar și cu rapel.
Suplimentar, 60 de centre, cu 84 de puncte de vaccinare sunt organizate de Ministerul Apărării Naționale (MApN), iar 39 de centre, cu 45 de puncte de vaccinare, de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Acestea asigură vaccinarea personalului din rețeaua proprie, conform Etapei a II-a din Strategia națională privind vaccinarea împotriva COVID-19 în România.
(sursa: Mediafax)

Ştiri din .ro
Coronavirus: Aproape 4.000 de cazuri și 106 decese, de luni până marți, în România
VIDEO: Sindicaliștii de la "Solidaritatea Sanitară" protestează la Parlament
Florin Cîțu, despre bugetul pentru 2021: Nu am emoții la vot. Este prima dată când un buget va trece curat prin Parlamentul României
Alertă la Palatul de Justiție Iași: Unui bărbat i s-a făcut rău
Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare plus un spor de 2 ani. Decizia nu este definitivă!
Marcel Ciolacu: „Vor să pună mâna pe cele 10 miliarde de euro- munca tuturor românilor, pentru a-și acoperi incompetența!”
Republica Moldova a început campania de vaccinare anti-COVID. Maia Sandu: Este o zi importantă pentru noi toți
Alertă! Spitalele din Capitală nu mai au locuri la ATI pentru bolnavii de Covid-19
Firea: Bogații au convins săracii că nu mai sunt bani și pentru ei!
Twitter anunță că va bloca permanent utilizatorii care dezinformează cu privire la vaccinurile anti-COVID
Victor Negrescu acuză Guvernul că instaurează „dictatura bugetară”
VIDEO. Plenul reunit al Parlamentului reia dezbaterile bugetului de stat pe 2021
