x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 36 de martori audiaţi în dosarul Marta. Fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar a dispărut de 37 de zile

36 de martori audiaţi în dosarul Marta. Fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar a dispărut de 37 de zile

de Vali Blanaru    |    27 Iun 2012   •   19:01
36 de martori audiaţi în dosarul Marta. Fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar a dispărut de 37 de zile

Au trecut 37 de zile de cand Codrut Marta, fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, a fost declarat disparut de catre familie. Pana acum, autoritatile statului au tacut adanc, fara a da publicitatii informatii despre aceasta disparitie controversata. Zvonurile despre Codrut Marta acopera toate palierele: ba ar fi fost asasinat, ba ar fi fugit din tara cu o parte din banii pe care ii aduna pentru Sorin Blejnar, ba ca s-ar afla intr-un program de protectie al martorilor in schimbul dezvalurii afacerilor oneroase facute in numele lui Sorin Blejnar.

Jurnalul National a adresat autoritatilor statului, in urma cu cateva saptamani, o serie de intrebari. Ancheta disparitiei lui Marta a fost preluata de Departamentul "Omoruri" din Politie. De ce? Au fost descoperite probe biologice care sa sustina ipoteza asasinatului? Sunt indicii ca fostul sef de cabinet al lui Blejnar ar fi mort? Marta este dat in urmarire internationala prin Interpol. Sunt indicii ca ar fi parasit tara? Codrut Marta este cercetat penal in vreo ancheta? Daca da, in ce calitate si in ce dosar?

Politia investigheaza
Dupa ce si-au calculat cu atentie vorbele, Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) ne-a trimis urmatorul raspuns: "Politistii desfasoara, in prezent, mai multe activitati investigative specifice pentru depistarea persoanei disparute. Persoana in cauza a fost data in urmarire nationala la data de 25 mai a.c., ca urmare a sesizarii disparitiei in imprejurari suspecte. De asemenea, o data cu darea in urmarire nationala a fost introdusa si o alerta in Sistemul Informatic Schengen.

Totodata, la data de 30 mai 2012, Inspectoratul General al Politiei Romane, prin Biroul National Interpol din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala, a solicitat urmarirea internationala prin Interpol a acesteia. Pentru alte detalii, intrucat cazul a fost preluat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, va rugam sa va adresati structurii respective", se precizeaza in raspunsul primit la solicitarea noastra.

Cu alte cuvinte, Politia ne-a facut un rezumat al comunicarilor facute imediat dupa disparitia lui Marta si a pasat pisica in curtea Parchetului. Reamintim ca pe 1 iunie, intrebat de jurnalisti daca sunt informatii noi despre acest caz, ministrul Ioan Rus a declarat ca "nu sunt deocamdata informatii, dar vor fi".

Parchetul audiaza
Raspunsul Parchetului a venit si el sec, fara sa ofere prea multe informatii: "Ca urmare a solicitarii dumneavoastra adresata institutiei noastre, prin e-mail, la data de 18.06.2012 si inregistrata sub numarul de mai sus, va comunicam urmatoarele: Dosarul la care faceti referire se afla in lucru la procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Pana in prezent au fost audiate 36 de persoane". O frecventa a audierilor de un martor pe zi. Nimic despre asasinat, nimic despre posibilele cazuri penale in care ar fi fost implicat Marta sau despre fuga acestuia in strainatate.

Un personaj misterios
Ultima data, Codrut Marta a fost vazut in Bucuresti, in apropierea Casei Scinteii, in seara zilei de 21 mai. Printre ultimele persoane care l-au intalnit, poate chiar ultima, este nasul sau Elan Schwartzenberg, patronul Realitatii TV. In ziua disparitiei, Marta a lasat telefoanele in masina si i-a cerut soferului sau sa se plimbe prin oras!!! A doua zi dupa disparitia lui Marta, pe 22 mai, Sorin Blejnar si Elan Schwartzenberg au fost pozati de paparazzi intr-un local cu pretentii de pe Soseaua Kiseleff din Bucuresti. Abia vineri, pe 25 mai, fosta sotie a lui Marta a anuntat la IGPR disparitia acestuia. Luni, 28 mai, anchetatorii Directiei investigatii criminale l-au audiat pe Elan Schwartzenberg. Dar si pe Sorin Blejnar. S-a dispus darea in urmarire generala si internationala a disparutului Codrut Marta. Apoi s-a asternut linistea!

×