x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 400 de angajaţi de la fabrica Nokia din Jucu au intrat în grevă

400 de angajaţi de la fabrica Nokia din Jucu au intrat în grevă

04 Oct 2011   •   08:58
400 de angajaţi de la fabrica Nokia din Jucu au intrat în grevă

Sute de muncitori de la fabrica Nokia au intrerupt lucrul, nemultumiti ca le vor expira contractele la 1 noiembrie si nu la 1 decembrie, asa cum stiau.

Muncitorii au intrerupt lucrul pentru aproape o ora. Acestia nu sunt angajati ai Nokia, ci ai unei firme de recrutare si aveau contracte pentru o perioada determinata, potrivit Mediafax.

In situatia lor se mai afla cateva sute de angajati ai fabricii, dintre cei 2.000 care lucreaza in fabrica de la Jucu. Potrivit sindicalistilor, chiar daca contractele lor se incheie la 1 noiembrie, ei vor primi salariile pana la sfarsitul anului.

Angajatii fabricii Nokia de la Jucu au fost anuntati, joi, 29 septembrie, de conducerea companiei, ca fabrica va mai functiona pana la sfarsitul anului si ca oamenii vor fi platiti pana in martie 2012. La finalul sedintei cu conducerea companiei, angajatii au primit cate o hartie prin care sunt anuntati ca vor primi si pachete compensatorii.

Nokia a anuntat ca intentioneaza sa inchida capacitatile de productie din Cluj pana la sfarsitul anului 2011, intrucat fabricile Nokia de mare volum din Asia asigura beneficii mai mari in privinta proximitatii si eficien?ei, potrivit unui comunicat transmis joi de companie. Aceasta este una dintre masurile prin care Nokia intentioneaza "ajustarea capacitatilor de productie si revigorarea operatiunilor de productie, pentru a servi mai bine reteaua globala de clienti, parteneri si furnizori".


×