x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 5 greșeli nebănuite care invită hoții să-ți spargă casa

5 greșeli nebănuite care invită hoții să-ți spargă casa

de Andreea Tiron    |    05 Noi 2023   •   09:40
5 greșeli nebănuite care invită hoții să-ți spargă casa
Sursa foto: Hepta

Un fost hoț sfătuiește proprietarii de locuințe cum trebuie să procedeze pentru a proteja casa de intruși

Pe măsură ce nopțile sunt din ce în ce mai lungi, temperaturile scad și Crăciunul se apropie, oamenii intră în spiritul festiv și uită că cineva abia așteaptă să fie neatenți pentru a le fura bunurile.

Un expert avertizează că sezonul sărbătorilor este cunoscut ca fiind una dintre cele mai aglomerate perioade pentru spargerile de locuințe.

Fostul hoț, devenit expert în securitate, Michael Fraser, a dezvăluit pentru Daily Mail cele mai frecvente erori pe care le facem în fiecare zi și a împărtășit sfaturi despre cum să vă protejați casa de intruși.

1. Rupeți sau tocați documentele
Mulți oameni aruncă documente oficiale în coșurile de gunoi exterioare fără să se gândească prea mult la informațiile importante pe care le-ar putea conține - dar, potrivit lui Michael, coșul de gunoi este întotdeauna o țintă pentru hoți.

El a spus: „Primul lucru pe care îl vor face hoții este să se uite prin coșul de gunoi al unei persoane.

„Este posibil să găsească documente cu numele proprietarului casei și să le folosească pentru a-și însuși identitatea. Trebuie să vă asigurați că distrugeți toate documentele pe care le aruncați”.

2. Inspectați ferestrele și încuietorile ușilor
În timp ce mulți proprietari sunt stricți în ceea ce privește securitatea, asigurându-se că ușile din față sunt încuiate dublu, nu este neobișnuit să uităm de alte puncte de intrare.

„Cei mai mulți oameni iau în considerare adesea doar cum arată fața casei pentru hoți, dar uită de partea din spate a casei”, a spus Michael.

„Asigură-te că toate ferestrele și ușile din spate sunt bine încuiate și orice obiecte valoroase sunt îndepărtate de raza vizuală.

Spărgătorii vor inspecta și încuietorile ușilor. Încuietorile cu cilindru atrag mai mult hoții, deoarece se descuie mai ușor. Aș recomanda achiziționarea unei încuietori mai rezistente, mai robuste și care îi va face pe hoți mai puțin încrezători în ceea ce privește încercarea de a pătrunde”.

3. Verificați punctele slabe  - intrările nepăzite
Ceea ce ați putea crede că sunt măsuri de securitate sigure pentru casa dvs. ar putea fi de fapt puncte slabe de intrare pentru un hoț experimentat.

Michael a spus că vechiul semn „Atenție, câine rău!” nu mai funcționează, ba dimpotrivă, poate da idei hoților.

De fapt, semnul oferă mai multe motive pentru spărgători să încerce să pătrundă în casă. Michael a explicat: „Când spărgătorii văd acest semn, ei cred imediat că locuința poate avea o ușiță pentru animale de companie și deci, un punct nepăzit de intrare”.

4. Așezați agendele personale și obiectele de valoare departe de fereastră
Expertul în securitate a spus că intrușii caută adesea agendele personale deoarece păstrează informații cruciale despre programul tău.

„În timp ce o agendă, un orar sau un calendar fizic poate părea inofensiv, dacă este vizibil de la fereastră, hoții îl pot folosi pentru a afla în ce zile și ore va fi lăsată locuința nesupravegheată.

„Aș recomanda întotdeauna să ascundeți notițele personale la plecare sau cel puțin să nu fie la vedere”.

Potrivit unui studiu realizat de Toolstation, 34% dintre gospodării lasă o cheie de rezervă în afara ușii din față, oamenii lăsând-o sub un ghiveci, îngropată în pământ sau chiar sub un covoraș de bun venit. Michael sfătuiește cu fermitate împotriva oricăreia dintre aceste practici.

El a spus: „Dacă lași o cheie în afara casei tale, ea va fi găsită.

„Spărgătorii vor fi conștienți de toate ascunzișurile comune și vor căuta indicii în zonă, cum ar fi pământ proaspăt într-un anumit loc în comparație cu restul gazonului sau o oală care s-a mutat ușor de pe pata inelului.

„Aș recomanda întotdeauna să lași cheia cuiva care locuiește aproape de tine, în care poți avea încredere”.

5. Călătoriți în secret
Pentru proprietarii care pleacă în vacanță sau care călătoresc în străinătate , Michael sugerează un plan de acțiune pentru a vă menține casa în siguranță atunci când este neocupată.

El a explicat: „Dacă mergeți la aeroport cu taxiul, nu furnizați nicio informație despre unde călătoriți în străinătate. Cu o prezență atât de puternică în rețelele sociale astăzi, este foarte ușor pentru hoți să afle locațiile oamenilor, așa că încercați să nu publicați fotografii de vacanță decât după ce călătoria este finalizată”.

×
Subiecte în articol: spărgător hoti greşeli sfaturi