x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 50.000 de angajaţi ai MAI, mobilizaţi pentru ziua alegerilor

50.000 de angajaţi ai MAI, mobilizaţi pentru ziua alegerilor

23 Mai 2019   •   18:02
50.000 de angajaţi ai MAI, mobilizaţi pentru ziua alegerilor

Peste 50.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor fi la datorie cu ocazia celor două scrutine care se desfăşoară duminică, a precizat ministrul Carmen Dan, astăzi, la şedinţa Comisiei Tehnice Centrale pentru alegerile europarlamentare.

Aceştia vor asigura ordinea şi linişte publică, protecţia secţiilor de votare în afara acestora şi cercetarea incidentelor electorale. De asemenea, vor asigura securitatea transportului dosarelor întocmite de birourile electorale din ţară către Biroul Electoral Central. La nivel naţional, sunt 18.730 de secţii de votare, iar în străinătate 441.

„Campania electorală se va încheia sâmbătă, 25 mai, la ora 7,00. Continuarea propagandei electorale după această oră este interzisă. De la debutul campaniei electorale şi până miercuri, 22 mai, s-au desfăşurat peste 120 de manifestări electorale în Municipiul Bucureşti şi în alte 76 de localităţi din 30 de judeţe. Cele mai multe astfel de evenimente au avut loc în judeţele Ilfov, Brăila, Sibiu, Hunedoara şi Ialomiţa”, a mai spus Carmen Dan. În timpul campaniei, au fost sesizate 271 de evenimente electorale, însă nu toate au fost confirmate, a mai precizat ministrul de Interne.

„Structurile MAI au constatat până acum 177 de contravenţii pentru care s-au aplicat 83 de avertismente şi amenzi în valoare de 17.800 de lei. În total, au fost sancţionate 102 persoane, unele dintre acestea au primit mai multe sancţiuni, pentru că au comis mai multe contravenţii”, a mai spus Carmen Dan.

Potrivit ministrului, cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea reglementărilor privind afişajul electoral, inclusiv distrugerea afişelor electorale, iar în prezent sunt în cercetare opt infracţiuni circumscrise contextului electoral, şapte - cu autor cunoscut.

×