x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 54 de tone cântăresc lacătele de pe podul parizian Pont des Arts

54 de tone cântăresc lacătele de pe podul parizian Pont des Arts

02 Iun 2015   •   17:37
54 de tone cântăresc lacătele de pe podul parizian Pont des Arts
Sursa foto: Picasa

Primăria Parisului a cerut să fie retrase definitiv aşa numitele "lacăte ale dragostei" de pe cele 37 de grilaje ale celebrului Pont des Arts de pe Sena, ca urmare a ameninţării pe care o presupun pentru structura podului tonele de fier ale acestor amintiri, relatează vineri EFE.

Autorităţile au vrut să pună capăt acestei tradiţii care, potrivit unui comunicat, provoacă "o degradare a patrimoniului şi constituie un risc pentru vizitatori".

Moda de a agăţa un lacăt pe podul din Paris a început, se pare, după publicarea romanului lui Federico Moccia "Te vreau", în care eroul cărţii leagă un lacăt de un stîlp de iluminat public, ca simbol al dragostei sale. Ideea a fost preluată de adolescenţii romani şi dusă mai departe de turişti.

Gestul de a agăţa un lacăt de un pod sau stâlp de iluminat este la fel de inutil ca şi irigarea unui lac. Monumentele istorice sunt conservate şi restaurate cu mult efort şi cu extrem de mulţi bani.

În ultimul timp au apărut şi în România astfel de lacăte pe diverse poduri din ţară, ca de pildă pe Pasarela I. Polen din Timişoara.

×
Subiecte în articol: lacatele dragostei